Preskočite na glavni sadržaj

Potpisan ugovor između NSK i ING-GRAD-a o rekonstrukciji NSK

Ravnateljica Nacionalne i sveučilišne knjižnice (NSK) Tatijana Petrić i predsjednik uprave ING-GRAD Branislav Brizar potpisali su u utorak ugovor o javnim radovima za izvođenje radova rekonstrukcije vezanih uz prenamjenu prostora NSK kao središnjega prostora za provedbu aktivnosti predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem Europske unije 2020.
vrijeme: 23.04.2019.
url: http://www.nsk.hr
 

Ravnateljica Petrić istaknula je da radovi na rekonstrukciji počinju 23. travnja te da je do kraja godine rok njihova završetka, dodavši da će radovi iznositi oko 35 milijuna kuna te da su objavljeni svi natječaji javne nabave.

 

Uredit će se oko 7200 četvornih metara, a taj će prostor nakon završetka hrvatskoga predsjedanja Vijećem EU biti namijenjen za obrazovne, kulturne i znanstvene potrebe, naglasila je Petrić.

 

Poručila je i da će korisnici, a osobito studenti, bez obzira na radove moći koristiti prostor NSK, a prostor za radove oslobađa Gruntovnica, koja se nalazi u prostoru knjižnice.

 

Brizar je istaknuo da je rok završetka radova 5. prosinca te dodao kako još ne zna koliko će njegova tvrtka imati podizvođača na projektu.

 

Imat ćemo, rekao je, tjedne i mjesečne koordinacije pa će javnosti i na taj načini biti dostupni svi podatci.

 

Dijelom ćemo renovirati određeni prostor, a dijelom zaštiti, rekao je dodavši kako će biti uređen kongresni centar s 400 mjesta te dvije dvorane.

 

Po riječima Gordana Markotića iz Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, ovo je projekt akademika Velimira Neidhardta.

 

Markotić smatra da grad Zagreb ima dovoljno hotela za smještaj ljudi koji će tijekom hrvatskoga predsjedanja boravit u Zagrebu. Naime, istaknuo je, Zagreb ima 23 hotela adekvatna za strana izaslanstva, a Sofija je tijekom bugarskoga predsjedanja koristila 20 hotela.

 

Hrvatska će predsjedati Europskom unijom tijekom prve polovice 2020. godine. (Hina)