predavanje, tribina

Okrugli stol: Tko o čemu? Mladi o umjetnosti!


vrijeme: 09.02.2017. 10:00-14:00
mjesto: Dvorana Gorgona, Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu
organizator: Klub mladih MSU-a

Muzej suvremene umjetnosti poziva na okrugli stol - Tko o čemu? Mladi o umjetnosti! - u organizaciji Kluba mladih MSU-a, koji će se održati u četvrtak, 9. veljače, u Dvorani Gorgona, od 10:00 do 14:00 sati.
 Okrugli stol „Tko o čemu? Mladi o umjetnosti!“ dio je popratnog programa „Izložbe u tijeku“, prve izložbe koju je osmislio i organizirao Klub mladih MSU / MSU Youth Club, nastale u sklopu projekta „Translocal: Museum as Toolbox“ (Translokalno: Muzej kao kutija za alat).

Cilj okruglog stola je potaknuti raspravu između stručnjaka i mladih vezanu uz interes mladih za umjetnost te njezinu prisutnost i značaj u njihovom svakodnevnom životu. Sadržaj je zamišljen kao kombinacija kratkih predavanja i rasprava koje će nastojati obuhvatiti različite teme. Od prisutnosti umjetnosti u obrazovnom sustavu, otvorenosti umjetničkih institucija i organizacija prema mladima, preko street arta kao vrste umjetnosti bliske mladima, do načina prezentacije umjetnosti u medijima i na virtualnim platformama.

Uz članove Kluba, koji će ujedno i moderirati cijeli program, na okruglom stolu sudjelovat će Snježana Pintarić, ravnateljica MSU-a i voditeljica projekta „Translocal: Museum as Toolbox“; Ida Loher, asistentica na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, jedna od osnivačica udruge OPA; Petra Mihanović, profesorica Likovne umjetnosti u X. gimnaziji „Ivan Supek“; Ana Škegro, kustosica i voditeljica Kluba Mladih MSU-a; Vesna Meštrić, viša kustosica MSU-a; Ana Kovačić, kustosica i voditeljica Galerije Miroslav Kraljević; Chez186, Lonac i OKO, street art umjetnici; Jasna Burić, novinarka i urednica na HTV-u; Antonija Letinić, glavna urednica portala Kulturpunkt.hr; Klara Petrović i Luja Šimunović, urednice portala Kulturflux.hr; Domagoj Bebić, docent na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu te Vjekoslava Marin, projektna menadžerica, dizajnerica interijera i art bloggerica.

Ulaz na okrugli stol je besplatan i svi zainteresirani su pozvani na sudjelovanje.

Više o izlagačima, te detaljan raspored izlaganja možete pročitati na: http://bit.ly/2kntXfk.
(L.V., 03.02.2017)