Preskočite na glavni sadržaj

Novi program kluba Vinyl i Tvornice kulture 'Vinyl Factory' za promidžbu autorskih bendova

Zagrebački Vinyl Bar i Tvornica kulture pokrenuli su novi projekt koji pod nazivom Vinyl Factory autorskim bendovima nudi priliku šire afirmacije na velikoj sceni pred brojnijom publikom, a otvorit će ga 24. travnja u Tvornici bendovi Klinika Denisa Kataneca i Seine.
vrijeme: 24.04.2019.
mjesto: Zagreb; Tvornica kulture, Šubićeva 2
url: http://www.tvornicakulture.com
Kako se ističe u najavi, riječ je o programu koji objedinjuje napore kluba Vinyl usmjerene na promidžbu zagrebačke i šire glazbene scene, i koncertnog prestiža Tvornice kulture, koja je nakon nedavnog preuređenja postala klub s najvećim kapacitetom u Zagrebu (van sportskih dvorana), te jedan od najljepših i najbolje opremljenih izvedbenih prostora u Hrvatskoj.

 

"U četiri godine postojanja, klub Vinyl pokazao se kao pravi inkubator za zagrebačku glazbenu scenu a i šire, te kao nezaobilazna niša kulture u samom centru grada", stoji u najavi.

 

"Vinyl Factory je zajednički projekt Vinyla i Tvornice Kulture s ciljem promocije autorskih bandova koji su svojim nastupima u Vinylu nadišli kapacitet kluba i kojima želimo dati priliku pokazati se na velikoj sceni i pred brojnijom publikom", dodaje se.

 

Program Vinyl Factory održavat će se jednom mjesečno u Velikom pogonu, od travnja do prosinca 2019. godine, u sklopu brojnih kulturnih događanja koja će obilježiti 20 godina Tvornice Kulture.

 

Kao prvi koncert najavljen je 24. travnja, nastup bendova Seine i Klinike Denisa Kataneca.

 

Seine je desetogodišnji kantautorski projekt Ivana Ščapeca, nastao nakon raspada njegove matične grupe Vlasta Popić. Nakon pedesetak koncerata i nekoliko turneja, Seine se profilirao kao duo u postavi gitara-bubanj, sve više okrenut elektronskom zvuku kojeg prate math i trip hop ritmovi, dok poetska preokupacija iz intimnog pojedinačnog seli u distopijsko i političko.

 

Klinika Denisa Kataneca je četvertočlani band na čelu sa zagrebačkim autorom Denisom Katanecom. Prvijenac Klinike objavljen koncem 2016. "Nikta Zorja", uvršten je na sve relevantne liste najboljih albuma 2016. godine. Jesen 2018. obilježava koncertna promocija singla "Rode" koji ujedno najavljuje nadolazeće izdanje Klinike.

 

U nastavku programa Vinyl Factory, Tvornicu će 10. svibnja zauzeti zagrebački kolektiv Jeboton, a za jesensku sezonu priprema se zajednički nastup grupa Chui i Kozmodrum. (Hina)