Preskočite na glavni sadržaj

Komični mjuzikl 'Kiss' gostuje u Rijeci

Komični akustični mjuzikl 'Kiss' umjetničke trupe Alice in WonderBand iz Novog Sada gostuje 5. travnja, s početkom u 20 sati, u prostoru 'Filodrammatice', u organizaciji Udruge 'Prostor Plus'.
vrijeme: 05.04.2019. 20 h
mjesto: Rijeka; Filodrammatica, Korzo 28
url: https://www.prostorplus.hr/

Priča o igri, flertu, zadirkivanju, nadmetanju i, povrh svega, ljubavi između muškaraca i žena. Komične scene isprepletene zanimljivim i novim aranžmanima poznatih pjesama poznatih izvođača: Smak, Prince, The Beatles, tradicionalnih balkanskih pjesama kao i autorskih pjesama samih izvođača izvedene su najjednostavnijim sredstvima - samo vlastitim tijelom i glasom. Zanosno slavlje tonova, ritma, plesa, glume, akrobatike u svom praobliku.

 

Premijerno izveden na Festivalu uličnih svirača u Novom Sadu 2016. godine.


Predstava
je odigrana preko 50 puta u zemlji i inozemstvu (Njemačka, Austrija, Francuska, Italija, Turska, Crna Gora, Bosna). Nastupi na festivalima: BELEF, Art Trema Fest, Mauntin music fest, Milano klaun festival, Festival stranih kultura u Parizu, Barski ljetopis, itd.

 

Redateljica: Višnja Obradović

Izvođači: Ana Vrbaški i Marko Dinjaški

Muzički aranžmani/kompozicija: Alice in WonderBand

Dizajn zvuka: Goran Vujičin

Kostimografkinja: Nataša Jovičić / Lutkart

Frizure: Budislav Vlajkov / Beastic

Produkcija: Otvoreni krug Novi Sad


Trupa Alice in WonderBand je orkestar koji pleše. Služi se glasom i tehnikom tjelesnih perkusija (body percussion), u kojoj je tijelo ritmički instrument. U svom izrazu umjetnici kombiniraju kazališni jezik sa fizičkim teatrom, pokretom, cirkusom.


Višnja Obradović je glumica Srpskog narodnog kazališta u Novom Sadu. Educirala se širom svijeta u području glume glume, scenskog pokreta, plesa, komedije del arte. Odigrala brojne uloge u svom matičnom kazalištu, radila režije scenskog pokreta za razne predstave i bila 3 godine docent na Akademiji umjetnosti u Novom Sadu, na predmetima Scenski pokret i Komedija del arte.