Preskočite na glavni sadržaj

Luka Marotti - Proživljeni kadrovi

Izlozba fotografija Luka Marotti - Proživljeni kadrovi otvara se u četvrtak, 11. travnja u 19 sati u zagrebačkom Muzeju Mimara.
vrijeme: 11.04.2019.
mjesto: Zagreb, Muzej Mimara
url: http://www.mimara.hr
Izložbu će otvoriti Miljenko Domijan i Zdenka Bilušić.

... ''U stvaralačkom ciklusu Luke Marottija slika doista govori tisuću riječi: svaka je fotografija pripovijetka. Uskladeni i usporeni, ovi se prizori kreću svojim ritmom, ulaze u drugu stvarnost, udaljenu od vanjskog svijeta, više mentalno nego prostorno. Granica je zato mnogo suptilnija, a prepoznavanje traži uživljavanje. Umjesto stvarnog, arhitektonskog prostora, ovdje je prikazano upravo iskustvo doživljaja prostora.

Dvodimenzionalni prostor fotografije uvijek je formativan. To je norma koja oblikuje odnosima horizontale i vertikale, svojim povlaštenim i podređenim točkama. Jaka, slaba i neutralna mjesta smjerovi su u obrascima putovanja energije, koje ovaj autor prepoznaje i ovladava njima postavljajući ih u skladnu kompozicijsku shemu.

Fotografija je dogadaj uhvaćen u polju — kadru, partitura smisla. Odnos izmedu reda i slučaja uvijek je u osnovi umjetničkog djela.

Fotografija Luke Marottija samosvojna je, uravnotežena u svim likovnim i zanatskim elementima, dosljedna, konzekventna.  Oduševljenje i stvaralački naboj prate njegov rad ne napuštajući ga. '' ... – Zdenka Bilušić

Opširnije:
http://www.mimara.hr/