Preskočite na glavni sadržaj

Izložba 'Suvremena fotografija vjenčanja' predstavlja se u Muzeju Slavonije

U sklopu prve fotografske radionice 'East' u organizaciji Tomislava Marcijuš i Lare Barišić, u petak 5. travnja 2019. s početkom u 19:00 sati, u Muzeju Slavonije otvorit će se grupna izložba fotografija pod nazivom 'Suvremena fotografija vjenčanja'.  
vrijeme: 05.04.2019.
mjesto: Osijek, Muzej Slavonije
url: http://mso.hr/

Muzej Slavonije koristi prigodu gostovanja izložbe kako bi, simbolično, obilježio 110 godina od osnutka najdugovječnijeg osječkog fotografskog atelijera Varnai i 100 godina od smrti utemeljitelja toga atelijera fotografa Ludwiga Luje Varnaia. Unatoč sveopćoj popularnosti i dugovječnosti ovog fotoatelijera u fundusu Muzeja Slavonije čuva se relativno mali broj fotografija koje su u njemu nastale. U Zbirci fotografija Muzeja Slavonije nalazi se secesijski oslikani pano s fotografijama koji je osječki građanim Friml posvetio stotoj obljetnici proglašenja Osijeka Slobodnim i kraljevskim gradom. Taj je pano ujedno jedan od prvih Varnaievih radova nastao u godini osnutka njegovog osječkog atelijera 1909. godine. U fundusu se čuva i nekoliko vjenčanih fotografija po kojima je atelijer stekao veliku slavu, osobito u drugoj polovici 20. stoljeća.

Izložba će za posjetitelje biti otvorena do 17. travnja 2019., a mže se razgledati od utorka do subote u vremenu od 10:00 do 18:00 sati.

http://mso.hr/