performans

AfterWoods Transition u Galeriji Pikto


vrijeme: 31.01.2017. - 03.02.2017.
mjesto: Zagreb; galerija Pikto, Branimirova

Galerija Pikto otvara novu izložbenu sezonu audio vizualnim performansom AfterWoods Transition, umjetnice Ivete Ermakore u suradnji s Lukom Pintarom i Mariom Herjavecom. Njih troje su Change, Rabbit i Moon. Izložba se otvara u utorak, 31. siječnja, u 19 sati, a ostaje otvorena do 3. veljače.

Izgubila se u Šumi između drveća.
Čekala je Zeca ispod neba punog Mjeseca.
Mjesec je rastao prema njenoj svjetlosti.
Voda je zvala njeno ime Promjena.
Nije mogla živjeti običan život s tajnama Svemira skrivenim u njenim očima.
 
After Woods Transition, Audiovizualni je performans koji objedinjuje glazbu i vizualne projekcije
Glazba je središnja okosnica koja zajedno sa vizualima tvori
Krug.
Krug Svjesnosti.
Krug Promjena.
Performansom usmjeravamo kretanja publike prema naprijed, prema ostvarenju želja,
potičemo na propitkivanje i pokret Promjene pogledom u esenciju sebe.

Iveta Ermakora diplomirani je grafički dizajner i video artist s velikom ljubavi prema audiovizualnoj umjetnosti. Bila je član nekoliko umjetničkih društava, gdje je održala niz kreativno- edukativnih radionica i izložbi, a i glavni organizator audiovizualnih festivala GEMS i X-GEMS. Trenutno, Iveta radi na pokretanju samostalnih projekata i razvoju vlastitog branda. Kao video artist nastupala je na brojnim eventima u Zagrebu, a sada radi u području video produkcije. Sa svojim in time & with the hear vizualnim projekcijama prenosi vizualno viđenje i osjećaj bitova koje čuje te ih pretapa u vizualnu predstavu glazbe.

Luka Pintar glazbeni je producent sa završenom glazbenom školom i studijem audio produkcije na EMI učilištu u Zagrebu. Svirao je u brojnim bendovima, pjeva, svira gitaru i bubnjeve, a zadnjih par godina nastupa kao DJ i producent. Trenutno djeluje u sklopu glazbenog produkcijskog kolektiva Transpoze koji stvara fuziju elektro beatova i klasičnih instrumenata vođenih sa Lukinim moćnim vokalnim sposobnostima. Lukin glazbeni izričaj je stilski raznovrstan, putuje od gitare, preko duba do elektronike, a zvukovi koje stvara su osvježavajući i pružaju jaki osjetilni intro doživljaj.

MARIO HERJAVEC, HERYA as MOON
Osnivač i rezident Deep’n’Delicious večeri, koje su zadnjih godinu dana postale jedne od najposijećenijih večeri u Zagrebu. Herya je u muzici već preko desetljeća, a njegovi stilovi prošli su kroz brojne žanrove, od Deep House-a, preko Tech-House-a do Dub-a. Lakoća i smirenost kojom vrti sve ove stilove pruža slušatelju osjećaj lebdenja u prostoru tonova.

(M.K., 26.01.2017)