projekcija

Kino 'Europa' u najvećoj simultanoj projekciji na svijetu


vrijeme: 27.01.2017.
mjesto: Zagreb; Kino Europa, Varšavska 3

Zagrebačko kino 'Europa' će se u petak, 27. siječnja, prvi put pridružiti sudionicima najveće simultane festivalske projekcije na svijetu, koja će putem streaminga s festivala u Rotterdamu prikazati film 'Mister Universo' redateljskog tandema Tizze Covi i Rainera Frimmela.

Treće izdanje pionirskog 'live' programa Međunarodnog filmskog festivala u Rotterdamu, ove će godine povezati 45 kinoprikazivača, od Nizozemske, Milana i Basela do Singapura i Sarajeva.
 
Nakon projekcije publika će se putem streaminga i društvenih mreža diljem svijeta moći uključiti u razgovor s redateljicom i redateljem filma, koji će biti u Rotterdamu, koristeći hashtag #livecinema na Twitteru, Facebooku ili Whatsapp aplikaciji.
 
Film "Mister Universo" prati pustolovinu krotitelja lavova u jednom talijanskom cirkusu koji se, nakon što izgubi svoj talisman, krene na putovanje za novim izvorom sreće, na kojem susreće nekoć bliske ljude iz prošlosti.
 
Dobitnik nagrada FIPRESCI i Europa Cinemas na Filmskom festivalu u Locarnu u spoju dokumentarnih elemenata i fikcije donosi nježnu i optimističnu priču za sve generacije, priču koja slavi pripadnost neobičnom i često nevidljivom svijetu na društvenoj margini čiji se zakoni mjere iskrenošću i humanošću, napominje se u najavi kina Europa. 
 
To zagrebačko kino u projektu sudjeluje zahvaljujući suradnji Filmskog festivala u Rotterdamu, jednog od najposjećenijih međunarodnih filmskih festivala koji se upravo održava, te Zagreb Film Festivala. (Hina)

(R.P.B., 26.01.2017)