Preskočite na glavni sadržaj

Riječko Art-kino u sklopu Kultnog kina prikazuje restauriranu '2001: Odiseju u svemiru'

Art-kino u Rijeci u okviru svog programa Kultno kino 4. travnja prikazat će restauriranu verziju filma Stanleya Kubricka '2001: Odiseja u svemiru' i time otvoriti svoj program ovog mjeseca, doznaje se iz ovog kina.
vrijeme: 04.04.2019.
mjesto: Rijeka; Art-kino Croatia, Krešimirova 2
url: http://www.art-kino.org/
Ovaj kultni film prošle godine je, 50 godina nakon izlaska, premijerno prikazana na filmskom festvalu u Cannesu. Prije početka projekcije će filmofil Miroslav Tatić održati uvodno predavanje na temu Kako čitati Odiseju.

 

U travnju su na programu Art-kina premijere dvaju domaćih filmova, „Ljetnikovac“ Damira Čučića, 11. travnja i „Duboki rezovi“, sastavljeno od triju kratkih priča redatelja Dubravke Turić, Filipa Mojzeša i Filipa Peruzovića, 13. travnja.

 

U redovnom programu kina su nagrađivani filmovi „Nasljednice“ Marcela Martinessija i „Ne sotavi traga“ Debre Granik i romatnična krimi-drama „Izvještaji o Sari i Sallemu“ i „Na plaži Chesil“ sa Saoirse Ronan i Billyjem Howleom u glavnim ulogama.

 

U sklopu ovogodišnje glazbenog festivala Impulse u Rijeci, u Art-kinu će se prikazati dokumentarni film „Studio 54“ o glasovitom njujorškom klubu, redatelja Matta Tyrnauera, a kao dio pratećeg programa izložbe Gorana Trbuljaka „nikada do sad viđen rad neviđenog umjetnika“ u riječkom MMSU, prikazat će se filmovi koje je Trbuljak radio kao snimatelj ili redatelj.

 

Od 18. do 26. travnja u Art-kinu će se pirediti Praznici u kinu, s programom za cijelu obitelj. Tako će se prikazati filmovi „Dumbo“ Tima Burtona, japanska avantura „Mirai“ i film „Hrabri mališan 2“ te domaći znanstveno-fantastični film za djecu „Moj dida je pao s Marsa“.

 

Uz ostale filmove, u travnju će u riječkom kinu na programu biti i dokumentarni film „Free solo“ o penaču Alexu Honnoldu, dobitnik Oscara, javilo je Art-kino. (Hina)