Preskočite na glavni sadržaj

Bacači Sjenki: Besplatno stručno usavršavanje za voditelje edukacija medijske i filmske pismenosti

Bacači Sjenki, neprofitna organizacija iz Zagreba, poziva redatelje/redateljice, dramaturge/dramaturginje, glumice/glumce, montažerke/montažere, snimateljice/snimatelje, vizualne i novomedijske umjetnike/umjetnice te ostale filmske radnike/radnike i entuzijaste na besplatno stručno usavršavanje u vođenju radionica i programa medijskog i filmskog opismenjavanja.
vrijeme: 04.04.2019. 9,30 - 13 h
mjesto: Zagreb; Pogon, centar za nezavisnu kulturu i mlade, Ulica kneza Mislava 11
url: http://www.bacaci-sjenki.hr/hr/
Voditelj: Boris Bakal, kazališni i filmski glumac i redatelj, novomedijski umjetnik i javni povjesničar, su-osnivač Bacača Sjenki


Polaznici koji uspješno prođu ovoj uvodni program stručnog usavršavanja mogu biti pozvani da sudjeluju u provođenju edukativnih programa medijskog i filmskog opismenjavanja "Frooom!" i "Samo nebo nam je granica".

 

Frooom! je program medijskog, filmskog, informatičkog i informacijskog opismenjavanja djece i mladih koji kroz tri razine obrazovanja (početna, napredna i majstorska) omogućuje polaznicima da ovladaju svim tehničkim, teoretskim i praktičnim znanjima neophodnim za razumijevanje, osmišljavanje i stvaranje medijskih, filmskih i informatičkih sadržaja.

 

Frooom! se provodi u suradnji s neprofitnim udrugama i organizacijama, festivalima, gradskim i državnim institucijama te lokalnim samoupravama u preko deset gradova i mjesta u RH: Zagreb, Rijeka, Split, Prelog, Sinj, Komiža, Pakrac, Dubrovnik, Koprivnica, Plaški i Ozalj.

 

"Samo nebo nam je granica" je program medijskog, filmskog, informatičkog i informacijskog opismenjavanja odraslih starijih od 55 godina kroz koji polaznici upoznaju teoriju i praksu, stvaralačke postupke i upoznaju brojne medijske, filmske i informatičke sadržaje onkraj standardnog i svakodnevnog iskustva te se lako i kroz igru povezuju i s mladim generacijama te upoznaju filmsko, TV i medijsko stvaralaštvo u njegovom totalitetu i s brojnih motrišta.


Obrazovni program "Samo nebo nam je granica" provodi se u suradnji s partnerima u Sinju, Pakracu i Zagrebu - za sada.

 

Tijekom radionice (stručnog usavršavanja) polaznici će proći osnovne pedagoške metode Bacača Sjenki (interaktivnost, majeutiku, zaigranost, izmještanje pogleda, reciklažu stvarnosti i druge) te će imati prilike usavršiti znanja koja već posjeduju u pedagoškom prenošenju filmskog i medijskog stvaralaštva.


Pogledajte i druge projekte Bacača sjenki: Šapat zidova, Bilježenje grada-bilježenje vremena, Zidne novine, Centar oblikovanja svakodnevice, te druge.


Uz kratki životopis potrebno je poslati i motivacijsko pismo. Broj polaznika je ograničen na 16 i prijave se primaju do popunjenja kapaciteta.

 

Info o radionici i prijave: bacaci.sjenki@gmail.com