predstavljanje

Koncertna promocija albuma 'Rush' Jurice Leikauffa


vrijeme: 18.01.2017. 21 sat
mjesto: Zagreb, Klub Sax!

Klavijaturist Jurica Leikauff održat će koncertnu promociju svog prvog solističkog albuma 'Rush' u srijedu, 18. siječnja, s početkom u 21 sat, u zagrebačkom klubu Sax!. Ulaz na koncert je slobodan.

Jurica Leikauff javnosti je poznat kao klavijaturist Prljavog kazališta, Dine Dvornika te brojnih drugih glazbenih sastava. Završio je studij jazz klavira na Jazz akademiji u Klagenfurtu te se kao studijski glazbenik pojavljuje na velikom broju hrvatskih glazbenih izdanja. Brojni kolege glazbenici i uzori omogućili su mu neophodno iskustvo i znanje te je, spojivši to sa svojom znatiželjom i vrhunskim umjećem sviranja klavira, ovaj vrhunski instrumentalist izdao svoj prvi studijski uradak.

Leikauffu će se tijekom večeri u Saxu pridružiti i mnogobrojni kolege glazbenici koji su gostovali na albumu: Nikola Jerković, Ivica Premelć, Miron Hauser, Zvonimir Bajević, Arsen Ereš, Nebojša Buhin, Franciska Gluhak te poseban gost, saksofonist i skladatelj Igor Geržina s kojim Leikauff surađuje dugi niz godina.

Uz vrhunsku ekipu glazbenika, Leikauff će u srijedu uživo izvesti zarazan funk-soul-jazz program s albuma „Rush“, a  prateći sastav koji će se potruditi da publika bude i plesno raspoložena čine: Dubravko Vorih na basu, Kristijan Zebić na bubnjevima, Krešimir Linke na udaraljkama, Davor Doležal na gitari i Mario Bočić na saksofonu.

Opširnije


(D.H.F., 16.01.2017)