Preskočite na glavni sadržaj

Ususret 8. KIKI-ju: otvorene prijave na filmske radionice za djecu i nastavnike

Osmo izdanje Međunarodnog festivala dječjeg filma KIKI održat će se u Zaboku od  8. do 12. travnja, a zanimljiv program filmskih radionica počinje već u predfestivalskom razdoblju.
vrijeme: 06.04.2019.
mjesto: Zabok
url: http://kiki.taborfilmfestival.com/


Međunarodni festival dječjeg filma KIKI
, koji se od 2012. godine održava u Zaboku u organizaciji Društva „Naša djeca“ Zabok i Građanske organizacija za kulturu – GOKUL, programski je posvećen profesionalnom igranom, dokumentarnom, animiranom i eksperimentalnom kratkometražnom filmu namijenjenom gledateljima predškolske i školske dobi. Nastao s namjerom razvijanja aktivne filmske publike, podizanja audiovizualne pismenosti i cjeloživotnih navika filmske i kino kulture, KIKI poseban naglasak stavlja na edukativne filmove koji djecu i mlade potiču na kritičko razmišljanje, ali i popratne edukativne sadržaje.

 

Ovogodišnji će bogat popratni program obilježiti i tri izvrsne radionice. Edukativni program započinje već u predfestivalskom razdoblju radionicom „Kako snimiti film“ pod vodstvom nagrađivanog filmskog redatelja Tomislava Šobana. Cilj je ove radionice upoznati djecu s osnovnim filmskim alatima i uvesti ih u proces nastajanja filma. Rad s polaznicima uključivat će upoznavanje filmskih izražajnih sredstava, osvještavanje percepcije, razvoj ideja i konstrukciju priče, upoznavanje s opremom za snimanje, redateljskim postupcima, kretanjima kamere, montažom te analizom realiziranih filmskih radova. Uz to, polaznici će dobiti i mogućnost da nova znanja uobliče u svoje prve filmske uratke. Radionica je namijenjena djeci od 10 do 15 godina, a održat će se  u subotu 30. i nedjelju 31. ožujka 2019., u trajanju od po tri sata, u prostorijama Društva „Naša djeca“ Zabok.

 

Već tradicionalno, KIKI festival u suradnji sa Školom animiranog filma Čakovec (ŠAF) organizira radionicu animacije za djecu od 9 do 14 godina. Ovogodišnja tema radionice "I (o)smijeh je lijek" bit će prilagođena likovnim sposobnostima i željama polaznika, koji će se uz snimanje šumova za film okušati u kombiniranim animacijskim tehnikama s naglaskom na uporabi mobilne tehnologije u procesu snimanja. Radionica će se održavati u subotu 6. i nedjelju 7. travnja 2019. u prostorijama Društva “Naša djeca” Zabok. Voditeljica radionice je Jasminka Bijelić Ljubić, čiji profesionalni rad obilježava bogato iskustvo  u radu s djecom i mladima na izradi animiranih filmova. Prijave za obje radionice primaju se na mail adresu: kiki.carolija@gmail.com ili na broj 098 9332055.

 

Osim djeci, edukativni programi KIKI-ja namijenjeni su nastavnicima, odgojiteljima i ostalim odgojno-obrazovnim djelatnicima, koji se i ove godine imaju priliku prijaviti na radionicu Metodika nastave kratkometražnog filma pod vodstvom Ane Đordić, profesorice hrvatskog jezika i književnosti i fakultativne nastave filmske umjetnosti u XIII. gimnaziji u Zagrebu i Jelene Modrić, docentice na Odsjeku montaže Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu. Radionica se organizira u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom, a održat će se 10. travnja 2019. u Kinu Zabok, s početkom u 17 sati. Cilj ove radionice je pružiti polaznicima praktične alate za realizaciju nastave filmske umjetnosti u sklopu medijske kulture unutar nastave hrvatskog jezika, kao i drugih predmeta i međupredmetnih sadržaja. Rok za prijave na ovu radionicu je četvrtak, 4. travnja 2019., a prijava se vrši putem obrasca dostupnog na poveznici: bit.ly/kiki2019_metodika.

 

Pozivamo vas da se sudjelovanjem na besplatnim radionicama pridružite zaljubljenicima u sedmu umjetnost, koje iz godine u godinu u sve većem broju u Zaboku okuplja KIKI festival!