obljetnica, proslava

10 godina Čitaonice Kluba umirovljenika Pula


vrijeme: 28.12.2016. - 29.12.2016.10:00
mjesto: Giardini 14, Pula
organizator: Gradska knjižnica i čitaonica Pula

Gradska knjižnica i čitaonica Pula poziva na svečani program obilježavanja desetogodišnjice uspješnog rada Čitaonice Kluba umirovljenika Pula, u srijedu, 28. prosinca, u 10:00 sati. Glazbene gošće su: Vesna Nežić Ružić (vokal), Nataša Dragun (flauta) i Anica Franjul (klavijature). Dan kasnije, u četvrtak, u 10.30 sati, bit će otvorena izložba Kad se vrijedne ruke slože, kojom će biti predstavljeni radovi nastali u kreativnim radionicama koje su u proteklih 10 godina održane u Čitaonici.
U svečanom dijelu programa sudjeluju Agneza Vale i Štefanija Sliško, koje će čitati stihove, i pjevački zbor Udruge Matice umirovljenika Pula Zlatne godine s voditeljicom Silvom Pavić. U Čitaonici Kluba umirovljenika Pula dosad je održano dvadesetak kreativnih radionica pod vodstvom pulskih kreativki i kreativaca, a u kojima je sudjelovalo više od 60 članova Čitaonice.
Čitaonica Kluba umirovljenika Pula otvorena je u prosincu 2006. godine u bivšem prostoru Gradske knjižnice i čitaonice Pula, u samom središtu grada, s ciljem pružanja novog oblika provođenja slobodnog vremena osobama treće životne dobi.
U ugodno uređenom prostoru Čitaonice nalazi se 80 sjedećih mjesta gdje je umirovljenicima omogućeno čitanje tiskovina, pohađanje kreativnih radionica, priprema kulturno-zabavnih programa, informatičko opismenjavanje i stecanje drugih vještina, informiranje o socijalnim i o pravima iz mirovinskog osiguranja, edukacije o zdravom i kvalitetnom starenju, samoorganiziranje za pružanje potpore drugim članovima zajednice i drugi sadržaji prema interesima članova Čitaonice.
U proteklom desetljeću u Čitaonici su održani brojni programi - kreativne radionice, šahovski turniri, predavanja u organizaciji Sindikata umirovljenika Hrvatske - Podružnica Pula, izložbe, filatelističke izložbe, poetsko-glazbene večeri, probe pjevačkog zbora "Zlatne godine", tečajevi engleskog jezika, digitalne fotografije, ali i brojne druge aktivnosti - te je na taj način pulskim umirovljenicima omogućeno da, uz svakodnevno druženje, obogate svoje umirovljeničke dane. 
 

(L.V., 27.12.2016)