Preskočite na glavni sadržaj

10. Tjedan smijeha Kerekesh Teatra: dodijeljena priznanja karikaturistima

Jubilarni 10. Tjedan smijeha Kerekesh Teatra u nedjelju je završen, a tijekom proteklih 10 dana u nekoliko gradova i općina diljem Varaždinske županije izvedeno je 55 predstava te je zabilježen rekordni broj posjetitelja. Tjedan smijeha završio je u varaždinskom Hrvatskom narodnom kazalištu dvjema izvedbama nove predstave Kerekesh Teatra 'Pod hitno na hitnu' te dodjelom nagrada najuspješnijim karikaturistima koji su sudjelovali na međunarodnoj izložbi 'Smijeh za deset'.
vrijeme: 17.03.2019.
mjesto: Varaždin
url: http://kerekesh-teatar.hr/

Broj posjetitelja nadmašio je prošlogodišnjih 12,5 tisuća, a prema prvim procjenama, u komedijama je ovoga puta uživalo više od 16 tisuća građana.
 
Osim ekipe Kerekesh Teatra, publiku su nasmijavali i glumci Lude kuće, teatara Exit, PocoLoco, Gavran i Hit Teatra te kazališta Moruzgva iz Zagreba te Ludens Teatra iz Koprivnice, ali i Mada Peršić i Tarik Filipović koji su izveli monokomedije.
 
„Sudjelovalo je 18 autora iz zemlje i inozemstva, a u predvorju HNK predstavili su se s 45 karikatura. Dobitnik nagrade za najbolju portretnu karikaturu je Osječanin Tomislav Kaurin koji trenutno živi i radi u Irskoj, a nagradu za svoje karikature dobio je i Damir Novak iz Malog Mihaljevca koji svake godine sudjeluje na izložbi”, kazao je Jan Kerekeš.
 
Za te je autore Kerekesh Teatar osigurao novčane nagrade u iznosu od 1.500 kuna, a dodijeljena su i četiri priznanja karikaturistima koji su dobili najviše glasova publike.
 
Nakon više nego uspješnog Tjedna smijeha, obitelj Kerekeš kreće u novo osvajanje publike prvim varaždinskim dugometražnim igranim firmom „Ufuraj se i pukni”, autora Ljubomira Kerekeša. U hrvatskim kinima film će se početi prikazivati 4. travnja, a varaždinska će ga publika pretpremijerno moći vidjeti 27. ožujka u kinu Gaj. Organizator pretpremijere je Rotary Club Varaždin Jug, a događanje će biti humanitarnog karaktera. Naime, sredstva koja će se prikupiti prodajom ulaznica namijenjena su za projekt „Rotary STEM LAB Varaždin”. (Hina / Kerekesh Teatar)