koncert

Rade Šerbedžija i Vanessa Redgrave u Lisinskom


vrijeme: 22.12.2016.
mjesto: Zagreb, KD Vatroslava Lisinskog

Glumac i glazbenik Rade Šerbedžija održat će u četvrtak u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu koncert pod nazivom "Ne boj se, nisi sam", najavljen kao vrhunski spoj riječi i glazbe, u kojemu će mu se kao posebna gošća pridružiti britanska glumica Vanessa Redgrave. 

Kako se ističe u najavi, Šerbedžija će na kocertu obradovati i počastiti svoju vjernu publiku pjesmama s novog albuma te starim hitovima koji su obilježili njegovu karijeru.

"Rade Šerbedžija vraća se trijumfalno u Lisinski, nakon što je u travnju prošle godine oduševio publiku trosatnim koncertom. Kako ni jedan njegov koncert nije isti, pretpostavljamo da će biti iznenađenja za vjernu publiku i da će se čuti nove, dosad neobjavljene pjesme", dodaje se.

Prošle godine, s Radom je u Lisinskome, uz ostale, kao gost nastupio jedan od najvećih umjetnika, skladatelja, pjesnika, kantautora i pjevača, Arsen Dedić, a koncert je ovjekovječen dvostrukim CD-om i DVD-om "Rade Šerbedžija i Zapadni kolodvor - Lisinski 2015.".

Ove godine, uz legendarnog Dragu Mlinarca, Radi će se kao gošća iznenađenja pridružiti dobitnica Oskara, dva Emmyja, nagrade Tony, dva Zlatna globusa i nagrade Udruge filmskih i TV glumaca, Vanessa Redgrave, koja od samih početaka surađuje sa Šerbedžijom u radu Kazališta Ulysses te je postala svojevrsni njegov "dobri duh".

"Umjetnost uvijek preuzima nove i uzbudljive sadržaje i oblike, a Rade Šerbedžija zna ih majstorski predstaviti. Dođite, poslušajte i zajedno s nama uživajte u vrhunskom spoju riječi i glazbe", poručuju iz Lisinskoga.

Svestrani umjetnik, Šerbedžija je trenutno zaokupljen predstavljanjem knjige poezije "Stranac"; na Bratislava International Film Festivalu, 11. studenoga, primio je nagradu za životno djelo, a nedavno je promovirao i svoj prvi film, "Oslobođenje Skoplja", koji potpisuje kao suredatelj. (Hina)

 

(D.H.F., 19.12.2016)