Preskočite na glavni sadržaj

Pretpremijera filma 'Ufuraj se i pukni' humanitarnog karaktera

Pretpremijera filma 'Ufuraj se i pukni', redateljskoga prvijenca varaždinskog glumca Ljubomira Kerekeša, održat će se 27. ožujka u varaždinskom kinu Gaj, a sredstva koja budu prikupljena od prodaje ulaznica za taj događaj namijenjena su za humanitarne svrhe.
vrijeme: 27.03.2019.
mjesto: Varaždin; Kino Gaj
Film nastao po istoimenoj kazališnoj predstavi Kerekesh Teatra, sniman je u kolovozu prošle godine, a u njemu glumi više od trideset glumaca, istaknuto je na konferenciji za novinare u restoranu Palatin.
 
Glavne uloge povjerene su Zoranu Pribičeviću i Janu Kerekešu, koji je najavio pretpremijeru naglasivši kako je riječ o neopterećenom, nenametljivom filmu koji će se od početka do kraja gledati s osmijehom na licu.
 
"Garantiram da će publika izići dobro raspoložena, što je meni kao velikom filmofilu danas jako rijetka pojava, budući da često, pogotovo nakon hrvatskog filma, iz kino dvorane izlazim s upitnikom iznad glave", rekao je Kerekeš dodavši da film "Ufuraj se i pukni" nije kritika društva nego "čista životna komedija u kojoj se najviše možemo nasmijati na svoj račun".
 
Upravo je takav humor, smatra Kerekeš, najzdraviji i najkvalitetniji.
 
Pretpremijeru prvoga varaždinskog dugometražnog igranog filma organizira Rotary Club Varaždin Jug, a sredstva koja se prikupe prodajom ulaznica namijenjena su za projekt "Rotary STEM LAB Varaždin". Ulaznice su u prodaji od četvrtka, a stoje 50 kuna.
 
"Obično gospodarstvo pomaže kulturi, a u slučaju ovog projekta kultura, posredno kroz obrazovanje, dugoročno pomaže gospodarstvu", istaknuo je predsjednik kluba Ivica Kruhoberec.
 
Ovim projektom, dodao je, RC Varaždin Jug nabavlja opremu za 33 škole na području Varaždinske županije, kako bi se povećao postotak mladih zainteresiranih za STEM područja.
 
Svake se godine u projekt uključi između 500 i 1500 učenika. Glavni laboratorij za vježbe bit će u Elektrostrojarskoj školi, a radi se u suradnji sa županijskim Centrima izvrsnosti, uz podršku Varaždinske županije.
 
Suorganizatori pretpremijere su varaždinsko Pučko otvoreno učilište, koje upravlja kinom Gaj te Blitz film & Video distribucija. (Hina)