Preskočite na glavni sadržaj

A cappella: Bradić / Sztojanov u Samoboru i Zagrebu

Kako bi svoje koncerte uživo predstavio publici i izvan Zagreba, ove sezone Zbor Hrvatske radiotelevizije (HRT), uvodi običaj gostovanja s programom Sfumata u gradovima diljem Hrvatske. S programom A cappella: Bradić / Sztojanov Zbor gostuje 9.3. u Samoboru, a 12. ožujka uslijedit će koncert u Zagrebu.
vrijeme: 09.03.2019.
mjesto: Samobor; Zagreb

U utorak, 12. ožujka 2019., u Bazilici Srca Isusova u Zagrebu, na programu je koncert iz ciklusa Sfumato. Zboru HRT-a i maestru Tomislavu Fačiniju pridružit će se Oratorijski zbor Crkve sv. Marka Cantores sancti Marci. S programom A cappella: Bradić / Sztojanov Zbor gostuje 9. ožujka u Samoboru, u Župnoj crkvi Sv. Anastazije, s početkom u 19.30 sati.

Vrijeme pokajanja, pokore i introspekcije na koje nas poziva korizma, Zbor HRT-a uveličat će dvama djelima koja na suvremen način reinterpretiraju duhovnu baštinu i tradiciju odricanja koje vodi ka novom početku i oplemenjivanju. Miserere Srećka Bradića intimno je i osobno uglazbljenje pokajničkog teksta Psalma 50 (51), intenzivno i dramatično u izrazu. Zbor HRT-a praizveo ga je u sezoni 2015./2016. kada je Srećko Bradić bio rezidencijalni skladatelj HRT-a. Potresna skladba War Circles novo je ostvarenje mladog bugarsko-mađarskog skladatelja Georgija Sztojanova, koje ujedinjuje nekoliko uglazbljenja stihova raznih pjesnika, među kojima i Antuna Branka Šimića (Mi smo ljudi), tematikom povezanih s ratom. Zbor HRT-a praizveo ju je u svibnju 2018. godine u Belgiji na Tenso danima, koje organizira Europska mreža profesionalnih zborova (čiji je Zbor HRT-a član od 2016.).

Izravni prijenos zagrebačkog koncerta od 20 sati može se poslušati na 3. programu Hrvatskoga radija.



Subota, 9. ožujka 2019. u 19.30
Župna crkva Sv.Anastazije, Samobor

A cappella: Bradić / Sztojanov

Zbor HRT-a
Oratorijski zbor Crkve sv. Marka Cantores sancti Marci
Monika Cerovčec, sopran
Tomislav Fačini, dirigent

Srećko Bradić: Miserere
Georgi Sztojanov: War Circles


Utorak, 12. ožujka 2019. u 20 sati
Bazilika Srca Isusova, Palmotićeva 33, Zagreb

A cappella: Bradić / Sztojanov

Zbor HRT-a
Oratorijski zbor Crkve sv. Marka Cantores sancti Marci
Monika Cerovčec, sopran
Tomislav Fačini, dirigent

Srećko Bradić: Miserere
Georgi Sztojanov: War Circles

Ulaz je slobodan.

https://glazba.hrt.hr/