predstava

Premijera predstave 'Mogući koncert / granice' Mirjane Preis


vrijeme: 15.12.2016. - 16.12.2016.20,00
mjesto: Zagreb; Zagrebački plesni centar, Ilica 10

Premijera predstave 'Mogući koncert / granice' Mirjane Preis održat će se u četvrtak, 15. prosinca, s početkom u 20 sati u Zagrebačkom plesnom centru. Reprizna izvedba slijedi u petak, 16.prosinca, u isto vrijeme.

Često se pitamo što je GRANICA? Crta koja omeđuje nešto? Što uopće to znači u našem životu? Da li je moguće ostvariti zajedništvo u različitosti i gdje su te granice? Jer kako G. B. Shaw kaže: “Ples je vertikalni izraz horizontalne želje legaliziran glazbom”

Koreografija i koncept : Mirjana Preis
Izvedba: Branko Banković,Josipa Kukor, Grigor Baždar
Autorska glazba i izvedba : Mak Murtić
Dizajn svjetla: Aleksandar Čavlek
Fotografija: Renato Branđolica
Grafičko oblikovanje: Sara Pavleković Preis

Mirjana Preis plesna je pedagoginja i koreografkinja .Diplomirala je na Školi za ritmiku i ples u Zagrebu 1970. godine, a 1976. na Filozofskom fakultetu u Zagrebu diplomirala je komparativnu književnost i latinski jezik. Od 1970 .do 1987. stalna je članica Studija za suvremeni plessa statusom slobodnog umjetnika. Od 1987. stalno je zaposlena kao plesna pedagoginja i koreografkinja u Učilištu ZKM. Ostvarila je brojne koreografije / IGRA, METAMORFOZE, BIG IZ BJU;TEFUL, MARATON, ŽENA KOJA PUNO PRIČA, MUŽ+ŽENA = KUHINJA ,TIJELO, STAROST /Alzheimer Cafe .../2004.godine dobila je Nagradu hrvatskog glumišta za plesnu predstavu KAPUTT u kategoriji najbolje predstave u cjelini,2012. strukovna nagrada UPUH. 2016.nominacija koreograf / Nagrada hrvatskog glumišta
 
Više o predstavi pogledajte ovdje.

 

(M.K., 09.12.2016)