Preskočite na glavni sadržaj

Hrvoje Marko Peruzović: Nacrt za retrospektivu

Muzej Mimara u srijedu, 13. ožujka 2019. u 19 sati, otvara izložbu Hrvoja Marka Peruzovića pod nazivom 'Nacrt za retrospektivu'. 
vrijeme: 13.03.2019.
mjesto: Zagreb, Muzej Mimara, Rooseveltov trg 5
url: http://www.mimara.hr

'Izložba slika Hrvoja Marka Peruzovića „Nacrt za retrospektivu“ u Muzeju Mimara svojevrsni je presjek autorovog stvaralaštva u posljednjih dvadeset i pet godina, koliko se ovaj slikar već bavi kontinuiranom izlagačkom djelatnošću. Predstavlja se stotinjak radova, od najranijih studentskih dana na zagrebačkoj Likovnoj akademiji pa sve do recentnih slikarskih ostvarenja. Uz ulja na platnu, dominiraju djela u omiljenoj slikarevoj tehnici akrilika. Odabir radova i predgovor u katalogu napravio je prof. Stanko Špoljarić, koji umjetnika redovito prati još od samih početka. Autor se svojim specifičnim likovnim jezikom bavi širokim spektrom tema od izrazite figuracije pa sve do apstraktnih kompozicija. Jedan segment izložbe posvećen je dijelu slikarskog opusa koji je nadahnut sakralnim temama.'

Publika može upoznati fascinantni svijet umjetničkih nadahnuća Hrvoja Marka Peruzovića od 13. do 31. ožujka u Studiju Muzeja. 

http://www.mimara.hr/