Preskočite na glavni sadržaj

Međunarodna premijera filma 'Moj dida je pao s Marsa'

Hrvatski znanstveno fantastični film za djecu, 'Moj dida je pao s Marsa' nakon međunarodne premijere i projekcija na festivalima u Belgiji, Kanadi i Švedskoj pred domaću kino publiku stiže 21. ožujka.
vrijeme: 06.03.2019.
 

Moj dida je pao s Marsa svoju je međunarodnu premijeru imao 4. ožujka na 22. izdanju Međunarodnog festivala filma za djecu FIFEM, koji se održava od 2. do 10. ožujka u Montrealu. Znanstveno fantastični film redatelja Dražena Žarkovića i Marine Andree Škop jedan je od osam naslova u službenoj konkurenciji festivala.


U istom tjednu film će se naći i u službenoj konkurenciji JEF festivala, programski usmjerenog na širenje perspektiva djeci i mladima, a koji u Antwerpenu i još pet belgijskih gradova traje do 10. ožujka.


Prvi dio svoje međunarodne turneje, 'Dida' će zaključiti koncem mjeseca na festivalu čije je cijelo ovogodišnje izdanje inspirirano djelovanjem Grete Thunberg i drugih mladih aktivista, te posvećeno budućnosti. Riječ je o ključnom filmskom festivalu nordijskih zemalja, BUFF u Malmöu koji traje od 23. do 29. ožujka.


Ususret domaćoj publici Moj dida je pao s Marsa stiže 5. ožujka u sklopu 7. Međunarodne revije filmova za djecu u Čakovcu, dok će nakon pretpremijernih projekcija u multipleksima od 16. ožujka, u kina diljem Hrvatske stići 21. ožujka. Film distribuira 2iFilm
 

Fantastična avantura djevojčice Une i robota Dode koji imaju manje od 24 sata da spase njezinu djelomično vanzemaljsku obitelj, nastala je prema motivima priče Moj dida je vanzemaljac Irene Krčelić, a scenarij za film su napisali Pavlica Bajsić i Branko Ružić.

 

U glavnim su ulogama 12-godišnja debitantica Lana Hranjec te (glasom) Ozren Grabarić, a uz njih igraju i norveški glumac Nils Ole Oftebro, slovačka komičarka Petra Polnišova, Frano Mašković te mlade hrvatske glumačke nade Alex Rakoš, Sven Barac, Tonka Kovačić, Lucija Šango…Direktor fotografije filma je Sven Pepeonik, scenografkinja Petra Kriletić, kostimografkinja Zorana Meić, skladatelj Stein Berge Svendsen, a montažerka Marina Andree Škop. Film su producirale Darija Kulenović Gudan i Marina Andree Škop iz zagrebačkog Studija dim s partnerima iz još 6 europskih zemalja (Luksemburg, Norveška, Češka, Slovačka, Slovenija i Bosna i Hercegovina). Filmu je potporu, između ostalih, pružio i Hrvatski audiovizualni centar i MEDIA program Europske Unije.

 

Izvor: HAVC