Preskočite na glavni sadržaj

Radionice animacije za djecu i mlade u 'Tuškancu'

Radionice animacije za djecu i mlade održavat će se subotom u maloj dvorani kina 'Tuškanac'. Baziraju se na spravama koje su znanstvenici konstruirali početkom 19. stoljeća u želji da stvore pokretnu sliku - film. Shvatili su da je ljudsko oko lijeno, i da statične sličice koje se brzo izmjenjuju jedna za drugom naše oko doživljava kao pokret.
vrijeme: 09.03.2019.
mjesto: Zagreb; Kino Tuškanac, Tuškanac 1
url: http://www.lumafilm.hr/p/radionica_25.html

Animaciju ćemo istraživati čudesnim optičko mehaničkim spravama: thaumatropom, flipbookom, phenakistoskopom, zoetropom i praxinoskopom. Na najjednostavnijim primjerima ćemo objasniti kako te sprave funkcioniraju, da bismo se mogli prepustiti kreativnosti i sami izrađivati kompleksnije crteže - zanimljive animacije. Na kraju svakog sata pogledat ćemo jedan autorski animirani film.

 

Crtat će se različitim tehnikama, izrezivati papir i karton, crteži će se spajati određenim redoslijedom, istraživat će se promjena brzine kretanja crteža i tragati za najboljim omjerom broja crteža i brzine okretanja sprava.

 

Radionice traju dva sata (120 min.) u ciklusu od tri mjeseca, subotom, izuzev praznika. Mjesečna cijena za 4 radionice je 280 kn. Grupe imaju do 10 polaznika.

 

Voditelji radionica su likovni umjetnici i animatori Petra Balekić, Mirela Ivanković Bielen i Darko Vidačković. Autorica projekta i organizatorica je Maša Udovičić.

 

Vrijeme održavanja radionica:

10 - 12 sati (9 i 10 godina)

12 - 14 sati (11 i 12 godina)

 

Prva sljedeća radionica počinje 9. 3. 2019. javite se putem prijavnice.

 

Projekt je podržalo Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, a izvodi se u suradnji s Hrvatskim filmskim savezom i kinom Tuškanac.

 

Facebook event