predstava

100. izvedba predstave 'Ritina škola'


vrijeme: 08.12.2016. 19,30 h
mjesto: Zagreb; Gradsko dramsko kazalište Gavella, Frankopanska 8-10

Svečana 100. izvedba predstave 'Ritina škola' održat će se u četvrtak, 8. prosinca, u 19,30 sati, u Gradskom dramskom kazalištu 'Gavella', kao dio proslave 12 godina Kazališta Planet Art.

Willy Russell: 'Ritina škola'

Rita je inteligentna, pametna, britka frizerka koja osjeća da joj u životu nešto nedostaje. Pravdan je toliko rezigniran da mu više ništa ne nedostaje. Ili je bar tako mislio dok nije počeo predavati na večernjem tečaju književnosti.

'Ritina škola' Willyja Russella jedna je od najizvođenijih suvremenih komedija u svijetu, a u produkciji Planet Arta adaptirana je za Hrvatsku. Time priča o znanju i obrazovanju postaje još zanimljivija i intrigantnija, a govori nam o tome što se događa kad se u društvu koje baš ne cijeni znanje pojavi jedna cura koja – 'želi znati, želi shvatit, želi skužit…!!'?

Što je znanje, zašto je ono uopće potrebno, čemu ono služi, što njime dobivamo… samo su neka od pitanja s kojima se njih dvoje susreću, svaki sa svoje strane katedre, na tečaju književnosti koji postaje sve samo ne običan, kao i njihov odnos...

101. izvedba će se održati u Maloj sceni, 18. prosinca, u 20 sati.

(R.P.B., 02.12.2016)