Preskočite na glavni sadržaj

Predstavljanje knjige i otvorenje izložbe Nade Škrlin

U srijedu, 20. veljače 2019. u 12:00 sati, u atriju Muzeja Mimara u Zagrebu održat će se otvorenje izložbe i predstavljanje publikacije 'Između zemlje i čeznutljivih zvijezda' autorice akademske slikarice Nade Škrlin. 
vrijeme: 20.02.2019.
mjesto: Zagreb, Muzej Mimara

Prezentacija i izložba će se održati na Svjetski dan socijalne pravde sa željom da se osvijesti značaj svakog dionika u gradnji odnosa koji izražava brigu o posebno ranjivim skupinama i pojedincima sa željom da se proširi krug potencijalnih sudionika u sličnim projektima koji bi rezultirali njihovom osjećaju korisnih i „zaštićenih“ članova društva.

Ova autorska publikacija rezultat je volonterskog rada učenika Škole primijenjenih umjetnosti u Zagrebu pod vodstvom Nade Škrlin.
Autorica je metodom razgovora s korisnicima Doma za stare i nemoćne Bistra, vlastitom interpretacijom istih u formi kratkih priča, fotografijama i crtežima pokušala prenijeti samim korisnicima, ali i svima nama njihove sudbine i osjećaje.
Uključivanje mladih volontera, srednjoškolaca, senzibilizira generaciju mladih ljudi za specifične probleme - svijet starijih.
Jedan manji dio naklade publikacije sastojati će se od otisnutih korica i praznih stranica koje će biti ponuđene Domovima za starije na korištenje za radionice na osnovi već provedenog modela suradničkog rada.
 
Pored promocije publikacije, u atriju Muzeja Mimara izložiti će se uvećanja sedam radova (šest crteža i jedna fotografija) velikog formata, nastalih tijekom 2016. godine.

Nakladnik i organizator predstavljanja je Ustanova za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom, URIHO iz Zagreba. Publikacija je tiskana uz financijsku podršku Grada Zagreba.