Preskočite na glavni sadržaj

22. veljače, Dan otvorenih vrata Staroslavenskoga instituta

Staroslavenski institut u povodu Dana hrvatske glagoljice i glagoljaštva 22. veljače otvara vrata građanima i poziva sve na Gornji grad u Demetrovu ulicu 11 na Dan otvorenih vrata Staroslavenskoga instituta, priopćio je Institut. 
vrijeme: 22.02.2019.
mjesto: Zagreb, Gornji grad, Demetrova ulica 11
url: https://www.stin.hr/

Uz vodstvo po palači Škrlec-Balbi moći će se razgledati novija izdanja Staroslavenskoga instituta, glagoljske pretiske, knjižnično-dokumentacijske zbirke i glagoljski lapidarij te zaigrati igre s glagoljskim slovima.

Pod stručnim vodstvom posjetitelji se mogu upoznati s radom Znanstvenoga centra izvrsnosti za hrvatsko glagoljaštvo, s načinom digitaliziranja hrvatskoga crkvenoslavenskog jezika te poslušati zanimljiva predavanja i pogledati izložbu o liturgijskoj baštini Rimokatoličke Crkve na crkvenoslavenskom jeziku i glagoljici koja je prošle godine bila postavljena u Rimu te mrežnu stranicu o "Misalu kneza Novaka" koji je prošle godine proslavio svoj 650. rođendan.

Dan otvorenih vrata Staroslavenskoga instituta održava se u petak, 22. veljače od 12 do 20 sati.

U sklopu Dana bit će predstavljeno izdanje "Drugoga beramskoga brevijara", a Marija-Ana Dürrigl održat će predavanje "Pridite v školu moju i povjem vam čudesa! – o hrvatskoglagoljskim vizijama", Anica Vlašić-Anić o "Jednoj glagoljaško-istraživačkoj priči" te Marinka Šimić "Razgovore o stećcima".

Kristijan Kuhar govorit će o "Evanđelju na blagdan Katedre sv. Petra kada ti misali biše svršeni". (Hina)

https://www.facebook.com/stin.hr