obavijest

Otvorenje male slobodne knjižnice u Vižinadi


vrijeme: 11.11.2016. 11:00
organizator: Gradska knjižnica Poreč

Gradska knjižnica Poreč poziva sve drage korisnike i prijatelje, male i velike, mlade i stare, u petak 11. 11. 2016. godine u 11:00 sati u Vižinadu, na zajedničko otvaranje, koliko jednostavne toliko i važne nove male slobodne knjižnice!
 
Nakon što je prošle godine otvorena prva kućica za knjige u Hrvatskoj u porečkom Parku Olge Ban, Gradska knjižnica nastavlja svoj projekt kojim nastoji doprijeti do šire zajednice i otvara novu malu knjižnicu na otvorenom u Istri. Projekt Little Free Library zaživio je u 70 država svijeta ukazujući na dinamičnost i spontanost življenja uz knjigu u svakodnevnim aktivnostima i na otvorenim prostorima. Nastavak je ovo projekta Knjiga pri ruci u sklopu kojeg su otvoreni knjižnični stacionari u Červar Portu, Novoj Vasi, Varvarima i Baderni, što je pokrenulo širenje knjižnične mreže u našoj lokalnoj zajednici.
 
Slobodna knjižnica je namijenjena svima. Svi možete u nju staviti svoje knjige i druge posuditi, donositi uvijek nove, bez evidencije, bez registracije, bez radnog vremena, dan i noć, svakoga dana u godini. Knjižnica će biti onakva kakvom je vi stvorite, a njezinim korištenjem i čuvanjem zajedno s nama promičete pismenost i ljubav prema čitanju, uz izgradnju osjećaja zajedništva kroz brojne generacije.
 
Očekujemo Vas u petak u Vižinadi “kod spomenika” da zajedno obilježimo ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige i Dan hrvatskih knjižnica!
 

(L.V., 09.11.2016)

Tagovi: knjižnice,