Preskočite na glavni sadržaj

Poetsko-glazbeni performans: Zaron / U privremenom smještaju kod ljudi

Gradska galerija Striegl otvara programsku sezonu 2019. s poetsko-glazbenim performansom koji će započeti sisačkom promocijom pjesničkog prvijenca Marije Dejanović 'Etika kruha i konja'.
vrijeme: 25.01.2019.
mjesto: Sisak, Gradska galerija Striegl

Na predstavljanju knjige govorit će sisački pjesnik, romanopisac i urednik Siniša Matasović i autorica. Osim „Etike kruha i konja", za koju je autorica ove godine dobila prestižnu nagradu „Goran" za mlade pjesnike, na događaju će se moći nabaviti i pjesnikinjina druga zbirka, „Središnji god", za koju je pjesnikinja, također ove godine, nagrađena nagradom „Zdravko Pucak".

Nakon razgovora o knjizi, uslijedit će multimedijske izvedbe skupine Zaron te Marije Dejanović, Sare Renar i Vedrana Peternela (U privremenom smještaju kod ljudi).
 


U privremenom smještaju kod ljudi

„U privremenom smještaju kod ljudi” konceptualna je skladba u kojoj odabrane pjesme iz „Etike“ vokalizira Marija Dejanović, a autorsku glazbu izvode Sara Renar i Vedran Peternel. U ovom glazbeno-poetsko-scenskom djelu istražuje se interakcija teksta, zvuka i prostora te odnos fiksiranog, unaprijed pripremljenog djela i improvizacije na licu mjesta. — Marija Dejanović

Opširnije:
https://galerija-striegl.hr/