radionica, kolonija, djeca, mladi

Cirkuski inkubator - edukativni program za djecu


vrijeme: 05.11.2016. 11-13 h
mjesto: Zagreb; AKC Medika, Pierottijeva 11

Potaknuta pozitivnim reakcijama djece i roditelja na cirkuske radionice za djecu koje su održane u sklopu Mini cirkus laboratorija za vrijeme Cirkobalkane, Cirkorama je odlučila pokrenuti Cirkuski inkubator, kontinuiranu edukaciju za djecu od 6 do 12 godina, koja će se održavati svake subote, od 5. studenog, od 11 do 13 sati.

Cirkuska pedagogija kombinira fizičke aktivnosti koje se nalaze u cirkusu i upotrebu umjetničkih vještina s obrazovnim sadržajima i ciljevima. Ova radna metoda usmjerena je na poticanje psihomotoričkog razvoja, koji predstavlja važan aspekt života mladih ljudi. Štoviše, poticanje djece i mladih da se okušaju u ovom atraktivnom i zabavnom načinu osobnog izražavanja i samorazvoja doprinosi razvoju hrabrosti i njihove prirodne potrebe da poboljšaju karakter u potrazi za pozitivnim aktivnostima, razvija samopoštovanje i socijalne vještine. To podrazumijeva neprestano otkrivanje novih izazova i stečenih vještina na jedan kreativan način.
 
Edukacija je namijenjena djeci uzrasta od 6 do 12 godina. Polaznici/e edukacije će kroz rad sa cirkuskim umjetnicima/ama I pedagozima učiti raznovrsne cirkuske vještine prilagođene uzrastu na osnovnom stupnju, kao što su: pronalaženje ravnoteže (hod po žici i drugim adekvatnim objektima), trapez, akrobatska tkanina, akrobatika na tlu(kolut naprijed/unatrag, zvijezda…), žongliranje, razvijanje osjećaja za prostornu motoriku kroz poligone…
 
Ovaj program dio je projekata Program udruge Cirkorama i Cirkobalkana platforma koji za cilj imaju razvoj cirkuske pedagogije na prostoru regije i njene primjene u svakodnevnom životu kao I osnivanje edukacijske ustanove posvećene cirkusu.
 
Mjesečna naknada za radionice: 100 kn
Drop in sat: 30 kn
Prijavite djecu (navesti dob, ime i prezime) na: cirkorama@gmail.com
Broj polaznika/ca je ograničen.
Voditelji/ce: Ivo Frangeš, Lea Ovčarid, Morana Radočaj, Natalija Pintarid, Petra Kožljan i Petra Drmid

(R.P.B., 26.10.2016)