predstava

Premijera predstave 'Moja nuklearna ljubav'


vrijeme: 28.10.2016. 20 h
mjesto: Zagreb; KD Vatroslava Lisinskog

Predstava 'Moja nuklearna ljubav', u režiji Olje Lozice, inspirirana je tekstovima/objavama korisnika s Forum.hr-a, a nastala je u koprodukciji Teatra Rugantino, Kotar teatra i Akademije dramske umjetnosti u suradnji s Muzejom prekinutih veza. Premijerno će se izvesti u petak, 28. listopada, u 20 sati, na sceni Male dvorane KD Vatroslava Lisinskog.

Radi se o inovativnom projektu koji Internet izravno spaja s medijem kazališta, što ga čini prvim projektom takve vrste u Hrvatskoj. Naime, autori za dramski predložak koriste istinite i intimne priče o ljubavnim vezama objavljene od strane forumaša (pod pseudonimima krflnk, nisamtoja, pbeatz) na internetskom forumu u rubrici Usamljena srca pod temom Kad si jadna šupendara - priče iz prošlosti, najpopularnijoj i najposjećenijoj temi na Forum.hr koju je pokrenuo Stjepan Krznarić pod pseudonimom dritokonj.  Važno je istaknuti da rubrika Usamljena srca ima preko tri milijuna čitanja  što ju svrstava na sam vrh čitanosti.
 
U predstavi igra mlada, no javnosti već poznata glumačka ekipa - Lada Bonacci, Petar Cvirn, Sanja Milardović te Filip Vidović. Upravo je glumački doprinos oblikovanju protagonista bio ključan u prijenosu istinitih virtualnih priča u ovu kazališnu predstavu.
 
Uz Olju Lozicu, koja je dosad režirala više od deset uspješnih predstava koje neprestano dobivaju odlične kritike i nagrade na brojnim festivalima, na razvoju projekta, kao dramaturg, radio je Matko Botić. Scenografkinja i kostimografkinja predstave je Ana Sekulić, a oblikovanje svjetla potpisuje Marino Frankola. Predstava je diplomski projekt studentice Marije Kolb, na Odsjeku produkcije scenskih i izvedbenih umjetnosti Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu.
 
Nakon premijerne izvedbe, 28. listopada u 20 sati, prve reprizne izvedbe publika će moći pogledati 29. listopada te 16. i 22. studenoga u 20 sati, sve u Maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog.

       

(R.P.B., 24.10.2016)