Preskočite na glavni sadržaj

Zimski praznici u 'Trešnji' od 3. do 13. siječnja

Zagrebačko Gradsko kazalište 'Trešnja' za vrijeme školskih praznika organizira program 'Zimski praznici u Trešnji' koji od 3. do 13. siječnja donosi pregršt zabavnog, kvalitetnog i edukativnog kazališnog sadržaja za djecu. 
vrijeme: 03.01.2019.
mjesto: Zagreb, GK Trešnja
url: https://www.kazaliste-tresnja.hr/

Djeca će moći sudjelovati na radionicama baleta, robotike, kreativnim radionicama, pogledati predstavu "Orašar" redatelja Paola Tišljarića, te otkriti kako funkcionira kazalište u sklopu programa "U kazalištu o kazalištu".

Kako se ističe u najavi, baletne radionice "Orašar u Trešnji" osmišljene su kao zimski kamp u trajanju od deset dana na kojemu će se polaznici upoznati s klasikom baletne literature nastale prema priči "Orašar i mišji kralj" E.T.A. Hoffmana, koju je uglazbio P. I. Čajkovski. Također će naučiti elemente koreografije "Vila šećera" te osnovne baletne tehnike i pozicije prilagođene njihovom uzrastu.

Program se ostvaruje u suradnji s Malom plesnom scenom. Za upis na radionice nije potrebno predznanje, a osim na radionicama baleta, polaznici će sudjelovati i u programu "U kazalištu o kazalištu".

Održat će se i tematska kreativna radionica "Orašar u Trešnji", pod mentorstvom Ive Zeljko, koja tematski prati čarobnu blagdansku bajku "Orašar" koju će svi polaznici imati priliku i pogledati. Različitim tehnikama djeca će izrađivati likove Orašara, Šećerne vile i drugih, a sve što na radionici naprave moći će ponijeti kući. Radionica je u programu 11. siječnja.

Radionica "Mali robotičari" namijenjena je djeci starijoj od sedam godina, a održat će se 12. siječnja u suradnji s Udrugom Gradionica. Kroz tematsku radionicu polaznici će istražiti Orašarov svijet strojeva, a sami će graditi i eksperimentirati s modelima sastavljenima od LEGO kocaka, koje će koristiti u svojim kreacijama. Djeca će na jednostavnim modelima moći vidjeti kako se odvijaju transformacije smjera, brzine i sile gibanja.

Nakon svih radionica, u poslijepodnevnim satima, polaznici će moći pogledati predstavu "Orašar". (Hina)