Preskočite na glavni sadržaj

Besplatne predstave u 'Žar ptici' za školske praznike

Besplatne predstave u 'Žar ptici' za školske praznike
Protekla je kalendarska godina za zagrebačko Gradsko kazalište 'Žar ptica' bila više nego uspješna, s postavljena tri premijerna naslova i odigranih 307 predstava koje je pogledalo 54 tisuće gledatelja, a na samom početku 2019. godine, od 8. do 10. siječnja, teatar na Bijeničkoj nastavlja s tradicionalnom akcijom darivanja predstava djeci školske dobi, 'Nema zime u Žar ptici'.
vrijeme: 08.01.2019.
mjesto: Zagreb; GK Žar ptica, Bijenička 97
url: http://www.zar-ptica.hr/

"Privodimo kraju ovu više nego uspješnu godinu u Žar ptici. Odigrali smo 307 predstava, posjetilo nas je 54 tisuće gledatelja, postavili smo tri premijerna naslova, 'Indijanska priča', 'Malena i Klepetan' i 'Gulliver', a odigrana je i prigodna predstava 'Divan Božić'", stoji u priopćenju Žar ptice.
 
Najuspješnija je bila predstava "Kako je tata osvojio mamu", koja je u 2018. godini odigrana 28 puta pred gotovo pet tisuća gledatelja. "Predstava je od premijere do sada ukupno odigrala 50 puta. Želimo joj još puno, puno izvedbi, kako 'Tati i mami', tako i svim drugim našim predstavama", ističu iz Žar ptice.
 
Žar ptica je u 2018. godini bila na brojnim festivalima, osvajala nagrade, igrala humanitarne predstave, napominju nadalje. "Održali smo tradicionalne besplatne akcije 'Nema zime u Žar ptici', 'Osmjehom do zdravlja' i 'Dobrodošli dragi prvoškolci', kao i 18-ti po redu naš međunarodni 'Naj, naj, naj festival' gdje smo ugostili brojne domaće i inozemne goste i obogatili kulturnu ponudu grada".
 
Iz Žar ptice zahvaljuju svima "oko, pored i iza scene" svojih predstava, "a najviše publici koja nas čini ovako ponosnima i radosnima!", te najavljuju početak nove 2019. godine s tradicionalnom akcijom "Nema zime u Žar ptici", namijenjenom djeci koja zimske školske praznike provode u Zagrebu.
 
Svima njima kazalište u Bijeničkoj 97, nudi mogućnost da od 8. do 10. siječnja praznike provedu uz poznate kazališne hitove, "Malena i Klepetan", "Kako živi Antuntun", "Indijanska priča" i "Plava boja snijega".
 
Ulaznice za sve predstave su besplatne, a rezervacije nisu moguće. Ulaznice se preuzimaju na blagajni kazališta jedan sat prije početka predstave.
 
"Zadnji tjedan školskih praznika u kazalištu Žar ptica zime svakako neće biti", poručuju iz Žar ptice. (Hina)