Preskočite na glavni sadržaj

JazZima! u GKL Split

Osim u veljači, od ove sezone u koncertima jazz glazbenika u Gradskom kazalištu lutaka Split publika će moći uživati i tijekom ostalih zimskih mjeseci, iz čega je proizašao i novi naziv programa – Jazzima!. 
vrijeme: 28.12.2018.
mjesto: GKL Split
url: http://www.gkl-split.hr

U ovogodišnjem ciklusu nastupit će:

28.12. Sara & Jappa: Jazz Winter Wonderland
11.1. Večer francuskog jazza
25.1. Damir Kukuruzović Django Group: Memories of Django Reinhardt
8.2. Kajtebriga
1.3. Hojsak & Novosel: Perle

Svi koncerti bit će održani u Gradskom kazalištu lutaka Split, s početkom u 20.00 sati.

Jazz ciklus otvaraju Sara & Jappa svojim već tradicionalnim blagdanskim koncertom u GKL-u, koji je i ovog puta rasprodan već danima prije koncerta. Ovaj popularni duo svoje nastupe temelji na intimnim akustičkim obradama jazz klasika iz 40-ih i 50-ih godina prošlog stoljeća, koje su popularizirali broadwayski i hollywoodski mjuzikli i pjevači kao što su Ella Fitzgerald, Nat King Cole, Frank Sinatra, Peggy Lee, Tony Bennet i mnogi drugi legendarni izvođači tog žanra. U petak, 28. prosinca moći ćete uživati u programu Jazz Winter Wonderland obogaćenom poznatim blagdanskim hitovima u jazz aranžmanima i Sarinoj sugestivnoj izvedbi.
Program Večer francuskog jazza izvest će 11. siječnja trio svestranih splitskih glazbenika i profesora glazbe. Tonči Tranfić (klavir), Piero Malkoč (kontrabas) i Boris Žuvela (bubnjevi) izvest će dvije suite francuskog skladatelja Clauda Bollinga, poznatom po spoju crossover glazbe s klasičnom, baroknom i elementima jazz glazbe, a komponirao je i glazbu za više od stotinu filmova. Na koncertu u „lutkama“ pridružit će im se i gosti Goran Cetinić Koča na gitari te slovenski flautist Marko Zupan.
25. siječnja nastupit će Damir Kukuruzović Django Group. Kukuruzović već dugi niz godina slovi kao jedan od najvjernijih Djangovih slijedbenika, a dobitnik je nagrade za najistaknutijeg akustičnog jazz gitaristu. U GKL-u su prvi put nastupili 2015., prateći Zorana Predina dvije večeri za redom, a u siječnju će svirati program Memories of Django Reinhart.
U veljači će nastupiti sastav Kajtebriga čiji repertoar čine obrade jazz standarda, šansona, pop i rock standarda, tradicionalne međimurske glazbe te autorske skladbe članova ansambala. Kajtebriga je ostvario niz zapaženih nastupa u Hrvatskoj i inozemstvu, a u GKL-u se 8. veljače prvi put predstavljaju splitskoj publici.
Ovosezonski ciklus zaključit će Hojsak & Novosel koji će predstaviti svoj novi album Perle. Njihov treći album u samo tri godine djelovanja obuhvaća instrumentalne obrade pjesama najizvođenijeg hrvatskog kantautora – Zlatana Stipišića Gibonnija koje su, zaodjenute u sasvim novo ruho, istakano od originalnih ideja Hojsaka i Novosela, zadržale autentičnost i atmosferu originala.

Ulaznice je moguće rezervirati telefonom 395 968 i kupiti na blagajni Kazališta u Tončićevoj 1, a dio ulaznica i putem internetske stranice www.croatia-tickets.com.
Detaljne informacije o jazz ciklusu i ulaznicama dostupne su na www.gkl-split.hr.