obavijest

U krugu Škole - Zeleni val


vrijeme: 07.10.2016. - 22.10.2016.
mjesto: Zagreb; HDD Galerija, Boškovićeva 18

U krugu Škole – Zeleni val gostuje u Galeriji Hrvatskog dizajnerskog društva, od 7. do 22. listopada. Ovim projektom će Organizam/Udruga bivših učenika ŠPUD-a pokušati uspostaviti dijalog između različitih aktera koji djeluju u području (interdisciplinarnih) mikro-urbanističkih (participativnih) intervencija na području šireg zone gradskog centra.

Ulazak Organizma u prostor Galerije HDD-a propitivati će mogućnosti mapiranja sadržaja koji su rezultat međusobno sličnih praksi u navedenom području i ponuditi otvoreni (copyleft) model mapiranja aktera/ institucija, organizacija civilnog društva i pojedinaca koji iste provode/zagovaraju/istražuju na način da posluže u dugoročnijem/uspješnijem/kvalitetnijem /održivijem/vidljivijem planiranju i provođenju budućih projekata i aktivnosti.
Za vrijeme trajanja projekta u HDD-u, UBU će pokrenuti niz dijaloga s odabranim akterima čije će snimke postupno nastanjivati prostor Galerije sve do završne prezentacije i okupljanja 20. listopada, u 19 sati.
 
Sudionici prvog dijaloga, koji se odvija 7. listopada od 17 do 18 sati,  bit će upravo domaćini – Hrvatsko dizajnersko društvo. A od 13 do 15. listopada dijalozi će se odvijati u rezidenciji na konferenciji  'Otvoreni grad – prema Interkulturnom društvenom centru' u prostorima stare vojne bolnice u Vlaškoj.
 
Organizator projekta: UBU – Udruga bivših učenika Škole primijenjene umjetnosti i dizajna – Zagreb

(M.K., 06.10.2016)