predavanje, tribina

'Swing priča' u Etnografskom muzeju


vrijeme: 05.10.2016. 17 h
mjesto: Zagreb; Etnografski muzej Zagreb, Trg Mažuranića 14

Etnografski muzej i Back to Swing Zagreb pozivaju na predavanje 'Swing priča' koje će se održati u srijedu, 5. listopada, s početkom u 17 sati. Ulaz je besplatan!

Početkom prošlog stoljeća turbulentno razdoblje svjetske povijesti iznjedrilo je mnoge stvari koje su nepovratno utjecale na svijet u kojem živimo danas.
 
Tehnologija, običaji, jezik, moda i gotovo svaki najsitniji aspekt postojanja prošao je nevjerojatnu metamorfozu, koja je na svoj način ostavila trag i u modernom dobu.
 
Iako danas živimo u drugačijem svijetu, mnogi od nas čeznu za prošlim vremenima koja, unatoč svojim nedostacima, prikazuju jednu optimističnu paradigmu koju je izuzetno lako zavoljeti.
 
U tom periodu istaknulo se jedno veliko razdoblje koje je ostavilo trag na glazbi i plesu, a neposredno je utjecalo i na društvene paradigme.
 
Bilo je to razdoblje oko 30ih godina prošloga stoljeća koje je pokrenulo jednu malu revoluciju, ostavivši trag u mnogim aspektima tadašnjeg društva, a nazvano je SWING ERA po glazbi koja je vladala tim periodom.
 
Unatoč svemu, to je razdoblje pokrenulo nevjerojatan optimizam koji je odzvanjao još godinama nakon tog doba. No, priča tu ne staje jer je sve više entuzijasta koji dan danas putem ove glazbe i kulturoloških segmenata stvaraju male zajednice u kojima sreća i smijeh nikada ne staju.
 
Ako ste imalo znatiželjni o tome kako je sve glazba utjecala na to doba i koje je sve kotačiće egzistencije pokrenula (a koji se i dan danas okreću!), pridružite nam se na predavanju Maria Švigira, jednog od istaknutijih članova udruge Back to Swing.

(R.P.B., 04.10.2016)