Preskočite na glavni sadržaj

Izložba Igora Rufa u MSU galeriji

Umjetnik mlađe generacije Igor Ruf predstavit će se u zagrebačkoj MSU galeriji izložbom pod nazivom 'Lijepo mi je biti tu'. Izložba se otvara u petak, 14. prosinca u 19 sati, a moći će se razgledati do 30. prosinca o.g.
vrijeme: 14.12.2018.
mjesto: Zagreb, MSU galerija
url: http://www.msu.hr

Unutar korpusa suvremene hrvatske skulpture i instalacije, stvaralaštvo akademskog kipara Igora Rufa zauzima posebno mjesto. Već od studentskih radova proširuje pojam skulpture, uvodi multimedijski pristup i inovacije.

Za izložbu „Lijepo mi je biti tu“ realizirao je nove radove koje je osmišljavao tijekom dvije godine. Oni slijede njegovo dosadašnje inovativno kiparsko i višemedijsko istraživanje objektne umjetnosti i instalacije.

Prostornom instalacijom i njenim elementima bavi se višedimenzionalnim i značenjski raznovrsnim fenomenima prostora – od fizičkog, stvarnog do osobnog, duhovnog i izmaštanog. Svaki od tih prikazanih prostora ima neki semantički zaokret, a prostor i atmosfera zahvaćaju naša osjetila te misaone i imaginativne procese. Umjetničko djelo nije objekt naše percepciji već se transformira u subjekt bivanja kroz trajanje, kretanje i uvođenje temporalnosti. Izložba je koncipirana od više fragmenata koji zajedno čine narativ temeljen na osobnom iskustvu i sjećanju, memoriji mjesta i propitivanju identiteta te urbanih legendi. Ti su fragmenti prezentirani kroz razne medije kao što su skulptura, instalacija, fotografija i ready made.

Kustosica izložbe: Nataša Ivančević.

Opširnije:
http://msu.hr/


Foto: Igor Ruf, 'Kakvo je takvo je'