festival

11. Zagrebački međunarodni festival komorne glazbe


vrijeme: 07.10.2016. - 15.10.2016.
mjesto: Zagreb

Jedanaesto izdanje Zagrebačkog međunarodnog festivala komorne glazbe održat će se od 7. do 15. listopada 2016. godine, u prostorima Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Zagrebu - u Preporodnoj dvorani palače Narodnog doma, Gliptoteci i Palači HAZU. 

Zagrebački međunarodni festival komorne glazbe jedinstveno je i nezaobilazno događanje na sceni klasične glazbe u Hrvatskoj. Lokacije ovogodišnjeg izdanja su nove, no i nakon deset godina, osnovna ideja festivala ista je: ponuditi vrhunske izvedbe komorne glazbe, spajanjem sjajnih glazbenih individualaca u komorne sastave koje se ne može čuti nigdje drugdje. Zagrebačka publika moći će čuti izvedbe svjetski priznatih glazbenika: violinista Susanne Yoko Henkel, Stefana Milenkovića, Anđelka Krpana i Marina Marasa, violončelista Monike Leskovar, Pavla Zajceva i Jing Zhao, klarinetista Chena Halevija, gitarista Petrita Çekua, pijanista Milane Chernyavske, Ohada Ben-Arija i Danijela Detonija, violista Tomoko Akasake, Rolanda Glassla i Marka Genera te Zagrebačkih solista.

U razdoblju od 7. do 15. listopada na programu je šest tematski osmišljenih koncerata, programskog raspona od Bacha do Brahmsa, od Mozarta do Messiaena, od Paganinija do Poulenca, u sastavima od solista do Solista i kroz razdoblja od baroka do suvremenih djela. Festival započinje u petak, 7. listopada 2016. godine u 20 sati u Preporodnoj dvorani na Gornjem gradu. Umjetnička ravnateljica festivala je, kao i prošlih godina, njemačko-japanska violinistica i Zagrepčanka Susanna Yoko Henkel, koja je zajedno s Daliom Despotom zaslužna za okupljanje probranog sastava glazbenika i uspješnu organizaciju festivala.

Ulaznice su dostupne putem stranice i prodajnih mjesta festivalskog partnera Ulaznice.hr.

www.zagreb-festival.org
https://www.facebook.com/Zagreb-International-Chamber-Music-Festival

 

(D.H.F., 22.09.2016)