Preskočite na glavni sadržaj

MSU DAN 09: Program devetog rođendana Muzeja suvremene umjetnosti

Muzej suvremene umjetnosti u subotu, 8. prosinca 2018. obilježava devetu godišnjicu useljenja u novu zgradu i, već tradicionalno, na taj dan ima cjelodnevni besplatni ulaz i brojne programe za sve uzraste i interese.  
vrijeme: 08.12.2018.
mjesto: Zagreb, MSU
url: http://www.msu.hr

Od ukupno 19 besplatnih programa koje MSU poklanja posjetiteljima za svoj rođendan, četiri programa su posvećena velikoj aktualnoj izložbi „Potraga za stvarnošću – Jadranka Fatur i hiperrealno“, od kojih su dva stručna vodstva po izložbi na kojima će posjetitelji imati priliku upoznati slikaricu Jadranku Fatur te od nje same saznati kako su nastajale ikoničke slike ove naše najvažnije predstavnice hiperrealizma, a tijekom predstavljanja monografskog kataloga izložbe, priliku da im slikarica potpiše kataloge. Nakon razgovora s poznatim street art umjetnikom Loncem, autorom novog hiperrealističnog murala u muzejskom kafiću, s umjetnikom Mironom Milićem razgovarat ćemo o njegovom novom ciklusu izloženom u MSU galeriji.

Bit će predstavljene i dvije knjige: bogato ilustrirana publikacija uz veliku aktualnu izložbu u njujorškoj MoMi „Toward a Concrete Utopia: Architecture in Yugoslavia 1948-1980“, te najnovije izdanje iz MSU biblioteke Refleksije, knjiga Donalda Kuspita „Kraj umjetnosti“. Osim izložbi Jadranke Fatur i Mirona Milića, publiku očekuje i stručno vodstvo stalnim postavom Muzeja, zatim vodstvo kroz izložbu velikana hrvatskog stripa Andrije Maurovića, a moći će isprobati i 16 različitih politički i socijalno angažiranih videoigara u sklopu izložbe „Games and Politics“.

Na rođendan MSU-a bit će otvorena i nova izložba katalonskog umjetnika i znanstvenika Pepa Vidala u okviru „Laboratorija za oživljavanje“, programa u sklopu kojega u Ateljeu Kožarić povremeno gostuju kustosi i umjetnici bliski stvaralaštvu Ivana Kožarića. Tu je i koncert dječjeg zbora Zagrebački anđeli, zatim projekcija filma renomirane francuske umjetnice i redateljice Florence Lazar te plesni performans inspiriran kratkim pričama Franza Kafke. U povodu obilježavanja svog devetog rođendana, MSU poziva sve posjetitelje da se uključe u jedinstveni edukativni radionički program koji uključuje izradu makete meandarske zgrade Muzeja s pripadajućim umjetničkim djelima.

Program:
http://www.msu.hr/#/hr/21753/