Preskočite na glavni sadržaj

Foo Fighters nastupaju 19. lipnja u pulskoj Areni

Američka rock grupa Foo Fighters održat će samostalan koncert po prvi put u Hrvatskoj i regiji i to 19. lipnja 2019. godine u pulskoj Areni, priopćili su u ponedjeljak iz agencije LAA.
vrijeme: 19.06.2019.
mjesto: Pula; Arena
Premijerni nastup grupa Foo Fighters održat će u sklopu svoje europske turneje, a broj ulaznica na samostalan koncert u Puli ograničen je na sedam tisuća posjetitelja.
 
Foo Fighters će odsvirati svoj puni samostalni cjelovečernji koncert, trajanja minimalno 2 i pol sata.
 
To je jedan od najznačajnijih koncerata inozemnih rock grupa u novijoj hrvatskoj povijesti, ističu iz LAA-a. Ulaznice za koncert u pulskoj Areni bit će u prodaji biti od 23. studenog, a cijene se kreću između 370 i 460 kuna.
 
U 24 godine postojanja, Foo Fightersi su objavili devet studijskih albuma, osvojili 12 Grammy nagrada i samo u SAD-u prodali preko 14 milijuna albuma, a posljednji studijski album Concrete and Gold objavili su 2017. godine.
 
Vodeća su grupa najvećih svjetskih glazbenih festivala, a na samostalnim koncertima okupljaju veliki broj posjetitelja, pa su ove godine na londonskom Olimpijskom stadionu u dva koncerta okupili 140 tisuća posjetitelja.
 
Dave Grohl, bivši bubnjar Nirvane, osnovao je Foo Fighterse 1994., nakon smrti Kurt Cobaina. U sljedećim sezonama kroz bend je prošlo nekoliko članova, nakon kojih se, ustalila postava koju su uz Grohla čine Nate Mendel na bas gitari, Chris Shiflett na gitari i Taylor Hawkins na bubnjevima. U grupu 2006. godine dolazi Pat Smear, Nirvanin turnejski guitarist i kratkotrajni član Fightersa sredinom 90-ih, a na klavijatururi je Rami Jaffee koji s bendom surađuje od 2005., ali je 2017. postao punopravan član.
 
U 2018. godini grupa je nastupala po Australiji i Novom Zelandu, a tijekom ljeta su svirali u najvećim dvoranama i stadionima po SAD-u, poput Madison Square Gardena u New Yorku, Fenway Parka u Bostonu ili Wrigley Field u Chicagu. Turneju su završili na Cal Jam festivalu u okolici Los Angelesa, festivala koji je pokrenula sama grupa i na kojem uz njih svake godine sviraju njihovi prijatelji i kolege iz srodnih bendova. (Hina)