Preskočite na glavni sadržaj

Doplgenger + Kustoska škola u Splitu

Izložba dua Doplgenger (Isidora Ilić i Boško Prostran) pod nazivom 'Neimenovani fragmenti' otvorit će se u četvrtak, 22. studenog u 20 sati, u galeriji kluba Kocka u Splitu, u sklopu ciklusa NMG@PRAKTIKA. U okviru gostovanja umjetničkog dua Doplgenger, Udruga Mavena organizira Kustosku školu s temom kolektivnih kustoskih praksi.
vrijeme: 22.11.2018.
prijava: 22.11.2018
mjesto: Split
url: http://mavena.hr/

Doplgenger: Neimenovani fragmenti

'Moj prvi susret sa umjetničkim duom Doplgenger i njihovim radom zbio se dok smo pripremali veliku izložbu Država u krevetu 2014. u Galeriji umjetnina u Splitu, kada smo, uz još 24 umjetnička rada iz cijelog svijeta, selektirali i dio njihovog izrazito zanimljivog višegodišnjeg projekta Neimenovani fragmenti, te smo još tada odlučili da ćemo ovaj projekt predstaviti samostalno te ideju, koncept, nastanak i razvoj projekta prezentirati publici kroz niz predavanja u sklopu naše Kustoske škole. Izložba Neimenovani fragmenti umjetničkog dua Doplgenger predstavlja skup radova koji su nastajali od 2011. u okviru istoimenog istraživačkog projekta. Serija medijskih fragmenata u različitim formatima adresira ”nezaboravno” kolektivnog i osobnog, intimnog sjećanja na posljednja desetljeća jugoslovenske povijesti, pretežno konstruiranog putem TV slika. projekt Neimenovani fragmenti bavi se politikom medijskih slika koje su sudjelovale u izgradnji povijesnih narativa na prostoru bivše Jugoslavije u razdoblju od 1980-2000. Radovi u seriji iznova izvode kontekst medijskog sadržaja, ali sada ističu ono što je prethodno bilo nevidljivo i potisnuto, ono što je u medijskom toku ostalo marginaliziranim ili se smatralo efemernim. Kroz ovu seriju radova duo Doplgenger analizira i dekonstruira ove sklopove slika i zvukova prošlosti u sadašnjem trenutku, te ih sukobljava i aktualizira.' /Natasha Kadin

Izložba je otvorena do 29. studenog svakim danom od 20 do 22 h.

Kustoska škola održat će se od petka, 23. studenog do nedjelje, 25. studenog u Beton kunu u Domu mladih u Splitu, Ulica slobode 28. Svi zainteresirani za sudjelovanje trebaju poslati prijavu mailom na mavena@mavena.hr do četvrtka, 22.11. Sudjelovanje je besplatno za polaznike.

Opširnije:
https://www.facebook.com/events/270383970338402/