Preskočite na glavni sadržaj

5. Dani kreativnih kulturnih industrija u Dubrovniku

Peti 'Dani kreativnih kulturnih industrija' (DKKI), u organizaciji Razvojne agencije Grada Dubrovnika (DURA), otvoreni su u srijedu navečer u Dubrovniku, a održavaju se s ciljem okupljanja i umrežavanja kreativnih i inovativnih pojedinaca i udruga u kulturnoj industriji. Manifestacija se održava do 16. studenoga.
vrijeme: 14.11.2018.
mjesto: Dubrovnik

Direktorica DURA-e Ana Marija Pilato istaknula je kako je Dubrovnik još od doba Dubrovačke Republike bio poznat po svojoj kreativnosti.

„Ova manifestacija otvara prostor dubrovačkim kreativcima, ali i ugošćuje stručnjake koji će ponuditi svoje kreativno znanje. Svake se godine nadograđuje jer se u program uključuje sve više kreativnih pojedinaca i udruga iz raznih područja. Ovogodišnji trodnevni program je  šarolik, od glazbenih, plesnih i scenskih nastupa do izložbi, panela, radionica i pravih kreativnih izazova. Također, nastavljamo suradnju i s gradom Vukovarom“, rekla je Pilato.

Žarko Dragojević, koji je uz Noru Mojaš i Madu Miličević član DKKI uredničkog organizacijskog tima, izjavio je kako je, "uz kreativnu crtu, bitna stavka manifestacije i doprinos društvu".

„Povezali smo se i sa školama, čime smo ojačali edukativan karakter ovog događaja. Želimo iduće godine još više proširiti broj sudionika. Šaljemo poruku da se kroz kulturu i kreativnost može dati doprinos društvu, ali i BDP-u. Dubrovačka gradska vlast na vrijeme je prepoznala taj smjer i očekujem da će se u idućim godinama kroz javno-privatno partnerstvo pokazati koliko kreativna kulturna industrija znači za razvoj društva“, istaknuo je Dragojević.

DKKI i ove godine donosi tradicionalnu neformalnu prezentaciju kreativaca 'Pecha Kucha'.

„To je završni, ujedno i najzanimljiviji događaj ove godine. Ugostit ćemo niz kreativaca i zaokružiti to jubilarno izdanje“, rekao je Dragojević.

Manifestaciju, na kojoj je ulaz na sva događanja besplatan, petu godinu za redom organizira Razvojna agencija Grada Dubrovnika (DURA), uz pokroviteljstvo Grada Dubrovnika i Ministarstva kulture. Godine 2014. nagrađena je na Danu kreativnosti i inovativnosti u organizaciji Mreže za razvoj i kreativnost (MRAK) u kategoriji kreativnih i inovativnih izvornih programa jedinica samouprave - gradova.

Peti „Dani kreativnih kulturnih industrija“ traju do 16. studenoga.

(Hina)
 
https://www.facebook.com/dkki.dubrovnik/