natječaj

Poziv na sudjelovanje – Izrada brošure s primjerima dobre prakse inkluzivnih izvedbenih umjetnosti


vrijeme: 26.08.2016.
prijava: 1.10.2016..
organizator: Un-label

Un-label poziva umjetnike koji djeluju u području izvedbenih umjetnosti da se uključe u izradu priručnika umjetničkog rada s osobama s invaliditetom u Europi. Rok za slanje prijedloga je 1. listopad.

Un-Label je otvorena zajednica koja okuplja umjetnike iz cijele Europe i iz različitih umjetničkih disciplina poput plesa, glazbe, drame, poezije, akrobacije. Svoj fokus usmjerili su prema različitostima, a ne prema sposobnostima. Svaki pojedinac je drugačiji i poseban te želi pronaći način da se izrazi. Unutar Un-Label zajednice različitosti se doživljavaju kao prilika ekspresivnog pluralizma i inovacije, ali i kao prilika da se napreduje.

Un-Label je u potrazi za primjerima umjetničke prakse unutar Europe koji  imaju inkluzivni koncept i žele predstaviti svoj rad, znanje, ideje i metode radi izrade brošure. Brošura će se dati pregled dosadašnje prakse u inkluzivnim izvedbenim umjetnostima, a kao krajnji cilj želi pobuditi svijest i proširiti razumijevanje o stručnim projektima i izvedbama a inkluzivnim konceptom kroz različite narode i kulture.

Detaljne informacije mogu se pronaći na web stranicama Un-label zajednice -  http://un-label.eu/en/, a na slijedećem linku http://un-label.eu/en/works/brochure/ nalaze se pojedinosti vezane uz poziv.
 

(L.V., 26.08.2016)