radionica, kolonija

Ljetna nastava Filmske umjetnosti u kinu 'Tuškanac'


vrijeme: 29.08.2016. - 02.09.2016.
mjesto: Zagreb

Prijave za ljetnu nastavu Filmske umjetnosti namijenjenu srednjoškolcima traju još sutra (25. kolovoza). Nastava će se održati u kinu Tuškanac od 29. kolovoza do 2. rujna 2016, a novitet ovog izdanja je što će dvoje najaktivnijih polaznika putovati na filmski festival Giffoni Makedonija koji će se ove godine održati od 21. do 26. listopada. Tamo će, kao dio hrvatske delegacije, sudjelovati u radu žirija u sklopu kojeg će, s brojnim kolegama iz svijeta, gledati i analizirati filmove.

U sklopu trajanja Filmske umjetnosti, polaznici sudjeluju u organiziranim projekcijama  filmova. Nakon odgledanih filmova, voditeljice Ana Đordić i Jelena Modrić s polaznicima analiziraju i interpretiraju pogledano. Riječ je o filmološkom pristupu, a polaznici pritom, kroz zabavnu i uzbudljivu diskusiju, uče o filmskoj teoriji i filmskim stilskim epohama. Zbog velike zainteresiranosti polaznika ove se godine po prvi put, uz tradicionalni zimski i proljetni ciklus, organizira i ljetno-jesenski.
 
Nastavu Filmske umjetnosti za srednjoškolce organizira Hrvatski filmski savez, a program  je utemeljen na metodici nastave filma, nastao prema idejama i višegodišnjoj praksi njihovih voditeljica. Ana Đordić je profesorica hrvatskog jezika i medijske kulture u XIII. gimnaziji, a Jelena Modrić filmska montažerka koja predaje na Akademiji dramskih umjetnosti.
 
Nastava Filmske umjetnosti u kinu Tuškanac započela je 2013., a dosad se održala u šest navrata tijekom zimskih i proljetnih praznika. Pohađalo ju je više od 230 srednjoškolaca iz nekoliko gimnazija i drugih škola. Zadnji zimski ciklus održan početkom ove godine uspješno je završilo više od 150 učenika i profesora.
 
Prijave za nastavu Filmske umjetnosti moraju sadržavati: ime i prezime polaznika, dob, kontakt (broj mobitela i mail), iskustvo.
 
Prijave se šalju na mail: sara.cucic@gmail.com.

(R.P.B., 24.08.2016)