Preskočite na glavni sadržaj

Filmovi redateljice Sonje Tarokić na Kratkim slikama

U četvrtak, 8. studenog, na Kratkim slikama u sklopu programa Runda kratkog prikazuju se filmovi redateljice Sonje Tarokić, a nakon projekcija filmska kritičarka Višnja Vukašinović razgovarat će s redateljicom Tarokić i s glumicom Marinom Redžepović. Program se održava u MM centru s početkom u 19,30 sati. Ulaz na program je besplatan!
vrijeme: 08.11.2018. 19,30 h
mjesto: Zagreb; MM centar Studenskog centra u Zagrebu, Savska cesta 25
url: http://mmcentar.sczg.hr/
U MM centru u sklopu Kratkih slika prikazuju se tri kratkometražna filma Sonje Tarokić: Crveno (2009.), Kurvo! (2011.) i Ja sam svoj život posložila (2012.).
 
Redateljica Sonja Tarokić i glumica Marina Redžepović surađuju već cijelo desetljeće, a njihovo je profesionalno prijateljstvo iznjedrilo kratke igrane filmove u kojima se filigranski precizno razlaže ženska intima. Zahvaljujući njima ponuđenim uvidima o sadomazohističkoj prirodi međuženskih odnosa, neiskorjenjivosti iluzija u izgradnji identiteta i tami takozvanog prostora slobode u hrvatski je film na velika vrata ušla slika žene lišena svih do tada prisutnih stereotipa.
 
S redateljicom Sonjom Tarokić i glumicom Marinom Redžepović filmska kritičarka Višnja Vukašinović razgovara o temama koje ih zaokupljaju u umjetničkom i privatnom smislu kao i o njihovom vlastitom genijalnom prijateljstvu kojeg se uskoro pripremaju prikazati u dugometražnom filmu. Naime, Sonja Tarokić uskoro kreće u snimanje svog dugometražnog prvijenca Zbornica čiji je scenariji od početka razvijala u suradnji s Marinom kojoj će, kao i u kratkometražnim filmovima, pripasti glavna uloga naizgled snažne i samopouzdane žene.
 
Izvor: HAVC