predstavljanje

Knjižnica 'Fran Galović' Koprivnica predstavlja se na Svjetskom kongresu knjižničara u Americi


vrijeme: 10.08.2016. - 19.08.2016.
mjesto: SAD

Inovativna praksa i rezultati znanstvenog istraživanja o djelovanju Knjižnice i čitaonice 'Fran Galović' Koprivnica i ove će godine, po deseti puta, biti predstavljeni na Svjetskom kongresu knjižničara i informacijskih stručnjaka, koji će se održati u SAD-u.

Dijana Sabolović-Krajina, ravnateljica knjižnice, održat će tri izlaganja – prvo, o nakladničkoj djelatnosti malih knjižnica, konkretno u Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu na satelitskoj konferenciji Knjižnice kao nakladnici: izgradnja globalne zajednice, koja će se održati  na Sveučilištu Michigen u Ann Arboru od 10. do 12. kolovoza 2016. Potom će održati dva izlaganja na Svjetskom kongresu i 82. godišnjoj konferenciji Međunarodnog saveza knjižničarskih društava i ustanova (IFLA), koji će se održati u  Columbusu, glavnom gradu američke države Ohio od 13. do 19. kolovoza 2016. Jedno izlaganje bit će o suradničkim projektima i programima koprivničke knjižnice kao čimbenicima veće kvalitete života u lokalnoj zajednici, a drugo o suradničkim projektima i programima koprivničke knjižnice u širenju javnog pristupa zdravstvenim informacijama. 

Tema ovogodišnjeg Svjetskog kongresa knjižničara i informacijskih stručnjaka je Povezivanje. Suradnja. Zajednica, a sudjeluje preko 4000 sudionka iz brojnih zemalja svijeta i sa svih kontinenata.
 

(D.H.F., 10.08.2016)