Preskočite na glavni sadržaj

Drugi salon umjetnosti minijature u Rijeci

Druga međunarodna izložba malog formata - Rijeka mini art 2018 - održava se od 17. listopada do 8. studenoga u Galeriji Juraj Klović u Rijeci. Otvorenje skupne izložbe bit će upriličeno u srijedu (17.10.) u 19 sati.
vrijeme: 17.10.2018.
mjesto: Rijeka

Izložba malog formata projekt je HDLU Rijeka koji je nastao u razdoblju kada pripremamo Rijeku za Europsku prijestolnicu kulture. Kroz pozive i sudjelovanje velikog broja umjetnika želimo otvoriti vrata naše galerije, a kroz promotivne materijale upoznati umjetnike, kao i sve zainteresirane s našim gradom i kulturnim događanjima.

Ideja Malog Formata uključuje ograničenje dimenzija umjetničkih djela (15x15x15). Na osnovu tih vrijednosti izložba malog formata  rezultira vrlo zanimljivom postavkom djela umjetnika koji su predstavili vlastitu poetiku.

Cilj je ujediniti različite poetike i stilove te približi umjetničko stvaralaštvo publici, ali isto tako ukazati na određenu problematiku u društvu. Ovaj koncept zamišljen je kao skupna izložba umjetnika iz raznih sredina. Predstavlja zanimljiv kvalitetni program koji aktualizirao problem umjetnosti danas.

Na prošlogodišnjem projektu sudjelovalo je preko dvjesto umjetnika iz raznih krajeva svijeta, a  posjećenost izložbe bila je iznimno uspješna. Odaziv na ovogodišnju izložbu također nam dolazi iz mnogih zemalja: Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije, Austrije, Italije, Poljske, Rumunjske, Mađarske, Švicarske, Australije, Meksika  ... te i Vas pozivamo da nas posjetite. /HDLU Rijeka

Više o projektu:
www.rijekaminiart.com
https://www.facebook.com/Rijeka-mini-art-1378257555554874/