Preskočite na glavni sadržaj

'Aleksi' u kinima diljem zemlje

Prvi domaći film namijenjen generaciji milenijalaca, 'Aleksi' debitantice Barbare Vekarić, s Tihanom Lazović u naslovnoj ulozi, stiže u hrvatska kina 25. listopada.
vrijeme: 25.10.2018.
 

Naslovna junakinja Aleksi vraća se kući sa studija i, budući da ne uspijeva pronaći posao, tijekom ljeta na Pelješcu pokušava pronaći samu sebe. Njezini roditelji (tumače ih Neda Arnerić i Aljoša Vučković) nisu oduševljeni tim razvojem događaja i priželjkuju da od Leona Lučeva preuzme vođenje obiteljskoga vinskog podruma. No Aleksi, poučena primjerom prijateljice koju tumači Nataša Janjić, ima druge planove koji uključuju i tri posve različita muškarca, a igraju ih Jason Mann, Goran Marković i Sebastijan Cavazza.

 

'Aleksi nije karakter kakav često viđamo u filmovima – ona je kreativna, buntovna, bistra i senzibilna mlada žena koja iskazuje svoju seksualnost bez pardona. Ona je antijunakinja', kaže o svojem filmu Vekarić, opisujući ga i kao feel-good.

 

'Jako mi je drago što je hrvatska kinematografija dobila film koji nije teška socijalna drama. Vjerujem da će se mnogo mladih koji se bliže tridesetoj poistovjetiti s Aleksi', izjavila je Tihana Lazović.

 

Autori su filmske glazbe Jura Ferina i Pavle Miholjević, autor pjesama benda Goran i sateliti jest Tvrtko Hopek Les, a u filmu su upotrijebljene i skladbe mladih i perspektivnih glazbenika J. R. Augusta i Lovely Quinces te jedna pjesma popularne Lidije Bačić koja u filmu ima i cameo ulogu. Scenografkinja je Ines Atman, a direktor fotografije Filip Tot.

 

Aleksi je nastala u produkciji zagrebačkog Studija dim, u koprodukciji s FilmKombajnom (Srbija), Motionom (Hrvatska) i HRT-om, a uz potporu HAVC-a i Filmskog centra Srbije.

 

Aleksi u kinodvorane širom Hrvatske stiže 25. listopada.

 

Izvor: HAVC