Preskočite na glavni sadržaj

Potraga za stvarnošću – Jadranka Fatur i hiperrealno

Izložba 'Potraga za stvarnošću – Jadranka Fatur i hiperrealno' održat će se u prostoru za povremene izložbe zagrebačkog MSU-a, od 11. listopada do 9. prosinca 2018. 
vrijeme: 11.10.2018.
mjesto: Zagreb, MSU
url: http://www.msu.hr

Više od četiri desetljeća slikarica Jadranka Fatur najvažnija je i najdosljednija predstavnica hiperrealističkog pristupa u nas. Stoga će ova njezina prva retrospektiva sa šezdesetak ulja na platnu velikih dimenzija, kao i mnoštvom crteža, akvarela, pastela, fotografija i popratnom dokumentacijom pokazati da imamo umjetnicu svjetskog ranga, koja stoji uz bok najcjenjenijim autorima hiper- i fotorealizma (Robert Bechtle, Malcolm Morley, Robert Cottingham, Richard McLean i Don Eddy).

Izložba se sastoji od tri cjeline: najveća je posvećena retrospektivnom pregledu opusa slikarice Fatur sa šezdesetak ulja velikih formata i mnoštvom crteža, akvarela, pastela, kao i fotografija i dokumentacije; drugu cjelinu čine radovi jedanaest mlađih domaćih autora koji su se u nekom trenutku svoga umjetničkog razvoja odlučili za hiperrealizam; a treći dio su ulja najvrsnijih američkih fotorealista, posuđena iz zbirke Ludwig bečkog Muzeja moderne umjetnosti.

Opširnije >>>