Preskočite na glavni sadržaj

Radionica primitivnog tiska u Opatiji

Kreativni kolektiv Kombinat organizira 6. i 7. listopada radionicu primitivnog tiska za mlade (u dobi od 15 do 30 godina) u prostoru opatijske udruge Kulturni front (Opatija). Vikend radionicu će voditi zagrebački dvojac This Town Needs Posters, kojeg čine arhitekti i dizajneri, Sven Sorić i Hrvoje Spudić, a bave se ručnim analognim tiskom i djeluju na području nezavisne glazbene i kulturne scene. Prijave su otvorene do četvrtka, 4. listopada 2018.!
vrijeme: 06.10.2018.
prijava: 04.10.2018
mjesto: Opatija; Udruga Kulturni front, ulica Maršala Tita 42
url: http://www.kombinat.com.hr/
 

Radionica će se bazirati na tehnici frottagea koja predstavlja neinvazivnu metodu otiskivanja postojećih tekstura i natpisa u javnom prostoru Opatije. Otisci će se potom složiti u malu publikaciju koja bilježi kretanje pojedinca u prostoru. Polaznici će imati priliku naučiti osnove rukovanja pigmentima i tiskarskim priborom, a potom i osnove uvezivanja.

 

Rezultati radionice, koji će biti osobna publikacija svakog od polaznika, zatim će se prezentirati u ponedjeljak 8. listopada u 18 sati na izložbi radova u galerijskom prostoru Udruge Kombinat, lučkom kontejneru na riječkom Molo Longu.

 

Radionica se održava u sklopu projekta Novi centri koji provodi Udruga Kombinat, a namijenjen je mladima u manjim mjestima i gradovima na području Primorsko-goranske županije, s ciljem da im se ponudi besplatne programe poput radionica pod mentorstvom mladih perspektivnih umjetnika i profesionalaca kreativnih industrija. Projekt teži potaknuti mlade ljude na participaciju u vlastitoj zajednici kroz kreiranje umjetničkih sadržaja i proizvoda. U sklopu projekta tendencija je ostvariti i suradnju s kreativnim kolektivima i nezavisnim udrugama izvan Rijeke. Ovom prilikom to su spomenuti This Town Needs Posters te Udruga za razvoj kulture mladih Kulturni front, prepoznatljivi kao organizatori Festivala fantastike i znanstvene fantastike Liburnicon i projekta Opatija Coffeehouse Debates.

 

Radionica ima ograničen broj polaznika.

Stoga, pozivamo mlade od 15 do 30 godina da svoje mjesto za sudjelovanje na radionici rezerviraju putem maila na:

kombinat@kombinat.hr

 

Projekt Novi centri ostvaruje se uz potporu Primorsko-goranske Županije.