Preskočite na glavni sadržaj

SEFF na prvom Međunarodnom forumu ekoloških filmskih festivala

Smaragdni Eko Film Festival (SEFF) je jedan od 38 ekoloških filmskih festivala iz cijeloga svijeta koji će sudjelovati na prvom Međunarodnom forumu ekoloških filmskih festivala koji će se održati u portugalskom gradu Seia od 13. do 15. listopada 2018. godine.
vrijeme: 13.10.2018.
mjesto: Portugal; Seia
url: http://www.cineeco.pt/

Forum će se održati u sklopu Međunarodnog ekološkog filmskog festivala CineEco u gradu Seia u Portugalu koji se održava od 13. do 15. listopada 2018. godine. Osim spomenutog festivala, forum organizira i međunarodna mreža ekoloških filmskih festivala Green Film Network.
 
Tijekom tri dana, predstavnici ekoloških festivala će raspravljati o uobičajenim problemima, ojačat će međusobnu suradnju i promovirati važnost audiovizualnih platforma kojima se potiču društvene promjene. Na Forumu će sudjelovati 38 direktora ekoloških filmskih festivala iz 28 zemalja, uključujući Hrvatsku, Češku, Njemačku, Rumunjsku, Srbiju, Kosovo, Španjolsku, SAD, Argentinu, Brazil i mnoge druge. Međunarodni govornici će diskutirati o održivosti i ekološkim problemima, s naglaskom na film, komunikaciju i umjetnost.
 
Smaragdni Eko Film Festival dio je mreže Green Film od njenog osnivanja 2014. godine. SEFF je jedinstven po tome što festivalski tim na biciklima obilazi tridesetak mjesta u Sisačko-moslavačkoj županiji i Bosni i Hercegovini, gdje publici ruralnih i urbanih krajeva prikazuju odabrane kratke ekološke filmove. Programski je usmjeren na kratkometražne filmove u trajanju do 15 minuta, a pobjednika bira publika. Njegovo ovogodišnje, 11. izdanje, održalo se od 4. do 11. lipnja.
 
VIše o festivalu CineEco u Portugalu te o forumu možete pronaći na službenoj stranici, a o Smaragdnom Eko Festivalu na Facebooku.
 
Izvor: HAVC