Preskočite na glavni sadržaj

Peter Karger: Parenzana – Series

Otvorenje izložbe slika 'Parenzana – Series' njemačkog umjetnika Petera Kargera održat će se u prostorijama Muzeja - Museo Lapidarium, u petak, 14. rujna, s početkom u 19 sati.
vrijeme: 14.09.2018. 19 h
mjesto: Novigrad; Muzej - Museo Lapidarium, Veliki trg / Piazza Grande 8 a
 

U sjećanjima istarskih ljudi Parenzana nije zaboravljena. Nakon više od 100 godina, doživjela je iznenađujući preporod. Obnovljen je još uvijek postojeći put koji danas koriste mladi i stari trekeri iz cijele Europe. Na svojim slikama Parenzane, Peter Karger pokušava pokazati njezinu povijesnu važnost i značenje koju je imala za nekadašnju Istru. (Alfred Goldschmid) 

 

Peter Karger je rođen u bavarskom gradu Berchtesgadenu, u blizini austrijske granice i Salzburga. Vlasnik je uspješne umjetničke galerije "Galerie GANGHOF". Akademsko obrazovanje je stekao na Akademiji likovnih umjetnosti u Münchenu. Ubrzo je započeo eksperimentirati s fotografijama i kombinirati ih s različitim tehnikama slikanja. Njegova duboka povezanost s Istrom započela je prije dvadeset godina. Danas u svojoj staroj kući u Bujama provodi nekoliko mjeseci godišnje. Izuzetno ga je impresionirala crvena istarska zemlja koju je započeo koristiti kao materijal za svoje slike u kombinaciji sa "slikama svjetla" (fotografijama): "ERD-LICHT-BILDER" ("zemlja-svijetlo-slike"). 

 

Program je realiziran sredstvima Grada Novigrada - Cittanova i Turističke zajednice Grada Novigrada - Cittanova.