Preskočite na glavni sadržaj

'Razvoj publike i upravljanje u kulturi: Novi koncepti za nove modele' – konferencija u Šibeniku

Međunarodna konferencija 'Razvoj publike i upravljanje u kulturi: Novi koncepti za nove modele' će se održati u sklopu obilježavanja Europskog dana tvrđava u petak, 21. rujna, s početkom u 9 sati na Tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske.
vrijeme: 21.09.2018. 9 h
mjesto: Šibenik; Tvrđava Mihovil
Javna ustanova u kulturi Tvrđava kulture Šibenik kao članica europske mreže utvrđenih gradova i obrambenih fortifikacija – European Federation of Fortified Sites (EFFORTS) podržala je i priključila se inicijativi obilježavanja Europskog dana tvrđava 2018. organizacijom trodnevnog programa namijenjenog kako široj tako i stručnoj publici, koji će se na šibenskim tvrđavama sv. Mihovila i Barone održati od 20. do 22. rujna 2018. godine.

 

Međunarodna konferencija „Razvoj publike i upravljanje u kulturi: Novi koncepti za nove modele“ jednodnevna je i otvorena konferencija koja će se održati na Tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku uz izlaganja govornika koji će predstaviti inovativne koncepte razvoja publike i najbolje europske prakse u uključivanju utvrđene baštine u svakodnevni život lokalnih zajednica. Konferenciji će nazočiti i predstavnik organizacije EFFORTS koji će predstaviti rad aktivnosti organizacije te inicijativu obilježavanja Europskog dana tvrđava (EFD). Nakon izlaganja, izlagači i sudionici konferencije sudjelovat će u panel raspravi interaktivnog formata.

 

Konferencija će okupiti stručnjake iz područja kulturne baštine, upravitelje baštinskih lokaliteta, lokalne i regionalne vlasti, predstavnike nacionalnih vlasti, javnosti i medije te ostale zainteresirane.

 

Molimo da potvrdite svoj dolazak najkasnije do utorka 18. rujna 2018.  na e-mail: djurdja@tvrdjava-kulture.hr  Prilikom prijave potrebno je navesti instituciju iz koje dolazite, broj osoba koje će prisustvovati konferenciji te ime i prezime sudionika.

 

Detaljan program konferencije uključujući govornike možete preuzeti ovdje.